Discovery Channel predstavlja: Vpliv Steva Jobsa na moderno kulturo!

V posebni oddaji bosta uničevalca mitov, Adam Savage in Jamie Hyneman, z vidnimi osebnostmi iz tehnološke, medijske in zabavne industrije spregovorila o vplivu Steva Jobsa na moderni svet.

12. 10. 2011

Steve Jobs je bil ustvarjalni in tehnološki vizionar, ki je s svojimi izumi spremenil družbo, v kateri živimo. Kot ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Apple Computers je osebne računalnike prilagodil masovni uporabi, kar je posledično vplivalo na spremembe v načinu našega življenja – od tega,  kako delamo, vzpostavljamo stike in se družimo do tega,  kako gledamo filme in poslušamo glasbo.

Več o Jobsovih inovacijah, ki so spremenile svet, bodo gledalci lahko spoznali v nedeljo, 30. oktobra, ob 21.55, v posebni oddaji iGenius: Kako je Steve Jobs spremenil svet.

Oddajo bosta vodila Adam Savage in Jamie Hyneman, ki z inovativnostjo in radovednostjo gledalce navdušujeta v oddaji 'Mythbusters'.

V oddaji bodo v intervjujih sodelovali naslednji gostje, ki najbolj neposredno poznajo vpliv Jobsovih izumov na naš način življenja in dela:

  • posamezniki, ki so odločilno prispevali k nastanku osebnega računalnika in nekdanji Applovi zaposleni in izvršni direktorji: Lee Felsenstein, ustanovni član organizacije Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, prijatelj, ki je z Jobsom potoval po Indiji in kasneje postal eden prvih uslužbencev Appla, John Draper, inženir, ki je Jobsu pomagal pri prvih garažnih projektih,
  • novinarji, avtorji in kritiki, ki so spremljali Jobsa in njegovo delo, med drugimi dopisnik NBC Tom Brokaw, Joe Nocera iz časopisa New York Times, kulturni kritik Toure, Bill Werde iz revije Billboard in Andrew Serwer iz revije Fortune,
  • znanstveniki in predavatelji, med drugimi teoretski fizik dr. Michio Kaku,
  • glasbeniki, režiserji in oblikovalci,  na katere je s svojim delom vplival Steve Jobs  kot sta Stevie Wonder in Pete Wentz ter vrsta manj znanih glasbenikov, ki so zaradi aplikacije Itunes doživeli velike uspehe.


"Nekoč je nekdo dejal, da je pametno slediti poti po kateri so pred vami hodili drugi, zato pa je ves svetovni napredek rezultat dela nespametnih ljudi," pravi Adam Savage, ki nadaljuje:

"Steve Jobs je bil nespameten človek. Javnosti ni preprosto ponudil, kar je hotela, ampak je na novo opredelil dojemanje naše produktivnosti, ustvarjalnosti in komunikacije ter potrošnje medijskih, glasbenih in umetniških vsebin. Posredno ali neposredno se je dotaknil vseh nas."

Posebna oddaja iGenius: Kako je Steve Jobs spremenil svet bo premierno predvajana na ameriškem programu Discovery Channel 16. oktobra, nato pa bo sledilo predvajanje na programih Discovery Channel v 210 državah po svetu.