Dih jemajoči rezultati ekspedicije: Najden neodkriti svet!

Največji kanjon na svetu, najstarejši in največji evropski pragozd, v katerega človeška noga še ni stopila, travnik z več vrstami orhidej, kot jih ima vse Združeno kraljestvo, največja podzemna vertikala na svetu, največja in najdaljša soteska v Evropi ... Se je prebudila avanturistka v tebi?

22. 4. 2013 | Promocijsko sporočilo

No, vse to skriva regija Dinarskega loka!

Ki jo lahko odkriješ tudi ti - s pomočjo projekta »Parki Dinarskega loka« in spletne strani www.discoverdinarides.com.

Neverjetni svet Dinaridov

WWF, ki je prepoznal nepopisno lepoto regije, njeno kulturno raznolikost, a tudi neverjetne podobnosti, je vse naravne in nacionalne parke od Slovenije do Albanije povezal v mrežo Parki Dinaridi.

Naša regija si zaradi bogate biotske raznovrstnosti zasluži stati ob boku najbolj priznanim svetovnim turističnim destinacijam, mreža 75 parkov, ki skozi pobudo »Parki Dinarskega loka« iščejo pot do trajnostnega turizma, pa je idealen začetek tega procesa.

Na svetu je malo krajev, kjer lahko v enem dnevu vidimo neverjetna mokrišča, odkrivamo fantastične jame in plavamo pod presunljivim slapom. Ni veliko regij, kjer lahko z enim rezervoarjem goriva potujemo skozi štiri države, spoznavamo različne kulture in uživamo v najboljših kulinaričnih dobrotah.

Navdihnjeni s temi neverjetnimi dejstvi so v kreativni agenciji Leo Burnett na Hrvaškem oblikovali medijsko kampanjo, katere podobe je od danes mogoče najti v številnih časopisih, na spletnih portalih in številnih televizijskih postajah po vsej regiji.

Zgodba, v kateri astronavti odkrivajo neodkriti svet in vse njegove specifičnosti, temelji na prikazu naravnih posebnosti naše regije ter je v duhu zgodbe, ki jo je WWF lani začel s projektom »Parki Dinarskega loka«.

Glavni cilj projekta »Parki Dinarskega loka« je ustvariti platformo zavarovanih območij Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Kosova,* Makedonije, Slovenije in Srbije skozi mreženje parkov, študijske obiske in izmenjavo izkušenj.

WWF bo organiziral tudi skupna izobraževanja, ki bodo usmerjena na EU integracije, trajnostni turizem in podnebne spremembe, prvič pa se bo na regionalni ravni izvajala tudi ocena vrednosti zavarovanih območij.

Odkrij še neodkriti svet!

Obišči www.discoverdinarides.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri