Devet zapovedi za čarobno zimo naših kužkov

Zima in veseli december sta tu! S tem pa tudi mrzli dnevi in glasna novoletna rajanja. In pri tem nikar ne pozabi na ljubljenčke in njihove potrebe.

5. 12. 2010

Da bo tudi zanje zima zabavna in december čaroben, je Pedigree pripravil uporabne nasvete, ki jih ne smeš spregledati:

  • Ne pretiravajta z dolgimi sprehodi, ko so temperature zares nizke. Raje se ven odpravita večkrat in za kratek čas.
  • Če pes nima goste dlake oziroma je hišni pes, potem mu za sprehode obvezno priskrbi toplo oblačilo.
  • Izogibajta se prehitrim temperaturnim spremembam. Preden se odpravita na sprehod, se na primer nekaj minut zadržita na hodniku ali v prostoru z nižjo temperaturo.
  • Če pes živi na prostem poskrbi, da je njegova uta v zavetju, dobro izolirana in dvignjena od tal. Najbolje pa je, da ima hiška predprostor in zaveso. Ne pozabi redno menjati vodo!
  • Poskrbi za pravilno in uravnoteženo prehrano. Psi, ki bivajo zunaj hiše pozimi potrebujejo bolj hranilne oziroma izdatnejše obroke. Glede na starost in velikost psa, Pedigree ponuja različne vrste hrane, ki poskrbijo za zdravje in vitalnost.
  • Pozimi je najpomembnejša skrb za pasje tačke, še posebej, če živita v mestu, saj so ulice in ceste polne soli. Pred sprehodom lahko kužku namažeš blazinice s posebno kremo, ko se vrneta domov pa tačke dobro speri z vodo.
  • December je tudi čas glasnih petard, ki pse vznemirjajo. Sprehajajta se po mirnejših poteh, sicer pa naj pes ostaja v stanovanju, skupaj s tabo. Pomiriš ga lahko tudi s priboljški. V skrajnem primeru se posvetuj z veterinarjem o uporabi pomirjeval in drugih prijemih.
  • Zakaj se ne bi v decembru posladkali in razvajali tudi psi? Zima bo zagotovo bolj zabavna s slastnimi priboljški, med katerimi se najde prav za vsakega kužka nekaj. Širok izbor za pod božično drevesce najdete tudi na www.pedigree.si.
  • Predvsem pa ne pozabi na veliko ljubezni in pozornosti, čez celo leto!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri