Delaš od doma? Zaljubila se boš v TA pripomoček (ker mi smo se že!)

Če si mislila, da ti NIČ ne more olajšati dela, si se motila. 🙊

Delaš od doma? Zaljubila se boš v TA pripomoček (ker mi smo se že!) (foto: Kaja Berlot) Kaja Berlot
17. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Si tudi ti v zadnjih tednih/mesecih veliko več delala od doma, kot prej?

Spremenjene razmere so v urnike številnih Slovenk v zadnjem času namreč vrinile spreminjanje domačega jedilnega kota v pisarno, ter tudi vzpostavljanje nove delovne rutine.  

Med punce, ki so pisarno zamenjala za domače okolje spadamo tudi Cosmo dekleta, ki smo z mini selitvijo na domači kavč postale tudi veliko bolj pozorne na računalniške pripomočke, s katerimi bi naše delo postalo lažje (in bolj zabavno).

Naše najljubše odkritje? TOLE!

Če si mislila, da v resnici sploh ni pomembno, kakšno računalniško miško izbereš, in da so si vse tako ali tako podobne ... se zelo motiš. 🙊

Naša nova (in najboljša) pomočnica v teh dneh je namreč postala Logitech miška MX Anywhere 3

Priznamo, tudi me o tem področju nismo vedele prav veliko, a dejstvo je, da dobra pisarniška oprema (beri kot: res dobra miška), naredi razliko, in to ne le v optimiziranju časovnih nalog. 😉

Zakaj nas je tako navdušila?

Če tudi ti delaš od doma, potem verjetno veš, da se vsake toliko z računalnikom v naročju znajdeš tudi na kavču. 🙊 (*no, vsaj nam se to večkrat zgodi*).

Logitech miška MX Anywhere 3 nima prav nič proti temu, saj njen natančen 4000 dpi Darkfield™ laserski senzor omogoča, da deluje na različnih podlagah brez podloge - in ja, tole velja tudi za steklo, kar je še ne dolgo nazaj veljalo za misijo nemogoče. 

"Priznam, ena mojih najgrših navad je, da zjutraj začnem z delom ob kavici na kavču, in tam ostanem vse do konca dne. Ker na računalniku ne urejam le člankov, pač pa tudi fotografije, mi zeloooo prav pride nova miška Logitech MX Anywhere 3 v svetlo rožnati barvi," je priznala spletna urednica Kaja Berlot. 

Všeč pa ti bo tudi zaradi svoje zelo vzdržljive baterije, ki ti obljublja do kar 70 dni brezskrbne uporabe, z miško Logitech MX Anywhere 3 pa se lahko povežeš na kar 3 naprave hkrati, kar pomeni, da lahko s tehnologijo Logitech Flow kazalnik in celo datoteke, besedilo ter slike premikaš med različnimi računalniki, tudi z različnimi operacijskimi sistemi.

Aja, pa še tole ... 1 minuta polnjenja zagotavlja kar 3 ure dela. #ČeToNiČasovniPrihranek 😍

Ob uporabi Logitech MX Anywhere 3 miške boš zagotovo opazila tudi njen napreden kolešček s tehnologijo MagSpeed Electromagnetic, saj je ob premikanju praktično neslišen ter zelo hiter. Na voljo ti je v treh barvah; rožnati, beli in črni. 

V svoji pisarnici boš želela tudi TOLE:

Uporabljaš tablico, saj ti je veliko bolj priročna mešanica tipkanja in upravljanja na zaslonu? Potem moraš spoznati dodatek za tablico, ki bo zagotovo olajšal tvoje delo od doma. 

'Zadnje čase vse več dela opravim kar s tablico. Že nekaj časa mi pri tipkanju in urejanju člankov pomaga tipkovnica Logitech K380 Multi-Device v moji najljubši, rozasti barvi,' je povedala naša spletna urednica Kaja, ki je na uredništvu sicer poznana po svojih zabavnih ilustracijah.

Njena prednost pa ni le nežno rožnata barva (čeprav smo tudi me to najprej opazile 🙊), ampak številne karakteristike, ki ti bodo prihranile čas. 

Če doma torej preklapljaš med različnimi napravami, ti bo BREZŽIČNA tipkovnica Logitech K380 Multi-Device zagotovo olajšala delo, saj se preko Bluetooth povezave lahko poveže s kar tremi napravami naenkrat! 

Ker gre za brezžično tipkovnico, ki se s tvojo napravo poveže preko Bluetooth povezave, jo lahko uporabljaš in upravljaš preko vseh naprav, ne glede na operacijski sistem. Prav tako si bo zapomnila vse tvoje bližnjice in ukaze, zato boš na vsaki platformi začela točno tam, kjer si končala. 

Je torej popoln partner za tvoje vsakodnevno multitaskanje! 

Oboževala jo boš tudi, ker je izredno lahka in zelooo simpatičnega dizajna. Izbiraš lahko med tremi barvami (temno sivo, belo in rožnato), kar pomeni, da lahko svoj novi računalniški dodatek popolno skombiniraš s svojimi drugimi napravami. 

Bi miško Logitech MX Anywhere 3 rada imela tudi TI? Odgovori na spodnje NAGRADNO VPRAŠANJE in jo osvoji!

V komentar pod FB objavo nam prilepi fotko svojega delavnega kotička, v katerega bi se roza Logitech miška super podala, med sodelujočimi bomo izžrebali srečneža/srečnico, ki bo prejel/a miško Logitech MX Anywhere 3. 

Da bo tvoje delo od doma še lažje, pa upoštevaj tudi TE nasvete:

1. Če te vleče te k televiziji, posoda smrdi v pomivalnem koritu, prah se blešči po okenski polici ...

Zdaj si v pisarni. Karkoli ti preusmerja misli in karkoli je treba nujno narediti, lahko počaka. Če bi bila v pisarni, bi posoda počakala, polica bi se prašila naprej, televizija pa bi bila ugasnjena. Ne, ne, ne, torej!

Ko delaš od doma, je samodisciplina resnično pomembna. Če potrebuješ šefa ali opravljivo sodelavko, ki ves čas gleda, koliko si že naredila, delo od doma preprosto ni zate.

2. Če nimaš posebne sobe za pisarno.

Ne potrebuješ je, čeprav bi bila dobrodošla. Vseeno si točno določi svoj delovni prostor, tako kot si ga imela, ko si še študirala – tvoj učni prostor naj bo pisalna miza. Uredi si police za papirje ali si priskrbi omaro, da boš imela svojo 'pisarno' urejeno.

Če nimaš prostora za pisalno mizo, po koncu dela računalnik in vse, kar si potrebovala, pospravi na za to določeno mesto, da ti ne bo ves čas treba gledati svojega dela, medtem ko nisi v službi.

3. Če zasebno življenje ves čas mešaš s službenim.

Poskrbi tudi za svoj prosti čas. Že če boš imela svojo 'pisarno' (če za to nimaš posebne sobe) pospravljeno in računalnik ugasnjen, ko končaš s svojimi delovnimi urami (ja, vem, včasih je težko ugasniti računalnik), ne boš nenehno z mislimi pri delu.

Točno si določi, kdaj delaš in kdaj ne, in se tega tudi drži (seveda ti je dovoljeno pregledati e-pošto na telefonu, ko čakaš v trgovini pred blagajno, in na kakšno tudi odgovoriti, a načeloma loči svoje poslovno življenje z zasebnim, čeprav se oba dogajata v istih prostorih).

4. Če je že večer, ti pa še nisi končala dela ...

Drži se urnika! Preden začneš delati, si napiši vse delovne naloge. Potem intenzivno delaj dve uri, nato si vzemi kratek premor, nadaljuj naslednji dve uri in si privošči čas za kosilo. Čakata te še dve uri in en kratek premor.

Včasih je dela več kot za osem ur in lahko podaljšaš, tako kot v pisarni. Pomembno je, da narediš svoje delo (če ga imaš preveč in si lahko privoščiš, si poišči pomoč za dela, ki ti vzamejo preveč časa in jih lahko opravi kdo drug).

5. Če si ves čas v trenirki

Za svoje delo se obleci, kot ti najbolj ustreza. Ni treba, da si ves čas v trenirki, za svoje delo doma si ravno tako lahko urejena. Zakaj pa ne – ravno tako, kot da bi se odpravila na drug konec mesta, se lahko naličiš, si urediš frizuro in se lepo oblečeš.

Ko boš imela sestanek po Zoomu, se lahko še posebno urediš, če seveda to želiš. In trik, če si vseeno najraje v trenirki? Za sestanek po Zoomu lahko zgoraj nadeneš bluzo, spodaj pa si še vedno v svojem najbolj udobnem oblačilu. Koga briga! 😉