Darwinovo življenje in delo v Polhovem Gradcu

V četrtek, 10. marca 2011, ob 13. uri si vabljena v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec na odprtje gostujoče razstave Darwinovo življenje in delo.

7. 3. 2011

Leta 2009 je bila 200-letnica rojstva Charlesa Darwina, enega največjih naravoslovcev in utemeljitelja evolucije. Na osnovi dokazov, ki jih je nabiral na svoji poti okoli sveta, je razložil in znanstveno utemeljil razlago razvoja živega sveta. Številni muzeji po svetu so s priložnostnimi razstavami počastili Darwinovo rojstvo in predstavili njegovo življenje in delo. Pričujoča razstava je bila na ogled tudi na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in v Mendlovem muzeju v Brnu (Češka republika).

Tokratna razstava  Darwinovo življenje in delo bo na ogled v  Muzeju pošte in telekomunikacij v  Polhovem Gradcu od 10. marca do 10. maja 2011.

Novost razstave je v tem, da je poleg življenja in dela Charlesa Darwina predstavljena tudi zbirka znamk, ki je tematsko povezana z Darwinom. Razstavo spremlja katalog, izdali pa bodo tudi osebno znamko in priložnostni žig.

Razstavo je pripravila dr. Barbara Bajd s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Odpiralni čas Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu:

  • torek - petek: 10.00–17.00 (zadnji vstop do 16. ure),
  • nedelja in prazniki: 10.00-17.00 (zadnji vstop do 16. ure).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri