Danes je dan za NOVI Cosmo! ❤️  V celoti smo ga posvetili temi, ki ti bo polepšala POLETJE

V tokratnji številki smo pripravile (vsaj en) članek, ki te bo pustil brez besed. 🙊

Danes je dan za NOVI Cosmo! ❤️  V celoti smo ga posvetili temi, ki ti bo polepšala POLETJE (foto: Cosmopoliran) Cosmopoliran
27. 5. 2021

S tokratnjo številko ti želimo poslati eno sporočilo, in sicer, ...

... da je edina priprava na poletje, ki jo letos potrebuješ ta, da sprejmeš sebe!

Tema tokratnje številke je namreč 'Body positivity', zato je tudi tokrat prvič v čevlje gostujoče urednice stopila začetnica Body Positivity gibanja pri nas, Nataša Mernik.

S tem v mislih smo snovale tudi vsebino te revije.

Več o vsebini te številke pa si preberi v Natašinem uvodniku: 

Pred tabo je izdaja, ki jo Cosmo uredništvo namenja gibanju 'Body Positivity' in ljubezni do sebe.

Želimo ti pokazati, da za srečo in samozavest ne potrebuješ izklesanega telesa (potrebuješ samo najljubše kopalke, trendi namige pa najdeš na strani 39) ali popolne kože, na strani 88 pa odkrij, kako lahko sebe vzljubiš tudi skozi seks. Najbolj ponosna pa sem na članek o sedmih različnih ženskah in njihovih življenjskih zgodbah, ki ga najdeš na strani 60.

Lahko bi rekla, da me je presenetilo dejstvo, da so v intervjujih vse omenile, kako jih je zaznamoval in sooblikoval pritisk družbe – pa me ni. Res je, da že od nekdaj v svetu veljajo lepotni ideali in norme, kakšne naj bi ženske (in ja, tudi moški) bile po videzu.

Ti ideali se sicer razlikujejo glede na zgodovinsko obdobje, pa tudi glede na razvitost skupnosti in območja, kjer živimo. Vseeno pa se nespoštovanje sočloveka glede na zunanji videz še močneje kaže danes, ko lahko vsakdo reče in napiše karkoli, praktično brez posledic. Kako daleč smo zabredli, da so negativni komentarji postali stalnica v življenju marsikoga in da večji poudarek vselej namenjamo temu, kako je nekdo videti, ne pa, kakšen je kot oseba?

Čas je, da ideale in popolnost začneš iskati v svojih nepopolnostih in stvareh, ki te delajo tako posebno in tako unikatno, ter da spoznaš, da je tvoje lastno mnenje edino, ki je pomembno. Ne pozabi se imeti rada in naj te na to opomni tudi tvoja najljubša revija.