Čudovito življenje

Pri spoznavanju novih ljudi ne zaupaj že v prvi minuti vsega o sebi. Malce skrivnostne osebe so vedno bolj zanimive.

25. 6. 2009

Nevarnosti socialnih omrežij

Število uporabnikov socialnih omrežij, kot so Facebook, MySpace, Twitter itd., nenehno narašča, in tudi zato postajajo vse pogostejša tarča kiberkriminalcev. Da se zloraba ne bi zgodila tudi tebi, je pametno upoštevati nekaj nasvetov, ki te bodo pred tem zavarovali.

1. Ne uporabljaj enakih gesel za dostop do različnih storitev (Klik, e-pošta, Facebook, …)

2. V svojem profilu navedi čim manj osebnih podatkov.

3. Ne zaupaj slepo vsem sporočilom, čeprav osebo, ki ti jih je poslala, poznaš.

4. Če ti nekdo ukrade identiteto (čeprav nisi zvezdnica), o tem takoj obvesti vzdrževalce spletne strani.

5. Poskrbi, da imaš na računalniku dober antivirusni program, ki ga seveda tudi redno posodabljaš.

6. Dodatna previdnost in zdrava pamet nista nikoli odveč.

Uspešna kariera

Kaj moraš vedeti:

  • Kadar s sodelavci deliš svoje ideje, bodo sledile njihove reakcije – tudi takšne, ki ti ne bodo všeč. Naj te ne vržejo iz tira, ampak jih raje preuči in vzemi kot pomoč, če so primerne, oziroma pozabi na njih, če niso.
  • Če si razburjena ali jezna, dvakrat premisli, preden odgovoriš na elektronsko pošto osebe, zaradi katere se tako počutiš. Počakaj malo, da te čustva minejo, in se vprašaj, zakaj si tako reagirala, nato sprejmi dejstva (sploh če ti je oseba nad­rejena) in pozitivno odpiši.
  • Ko na poslovnem srečanju srečaš zanimivega sogovornika, prosi za njegovo vizitko. Po možnosti si nekam napiši še, kje sta se z osebo spoznali, ter vizitko shrani, saj nikoli ne veš, kdaj ti pride prav, ali kdaj boš iskala novo službo.
  • Nikoli se ne nehaj izobraževati. To ne pomeni, da moraš končati eno fakulteto, lahko gre le za jezikovni tečaj ali delavnico o motivaciji.

Cosmo trik

Po navadi pravijo, da je rutina dolgočasna, mi pa pravimo, da lahko prinese tudi kaj dobrega. Če hodiš v en lepotni salon že dlje časa, pri naslednjem plačevanju svojo frizerko ali pedikerko vljudno vprašaj o popustu za redne stranke/študente, malo potarnaj o recesiji in prepričani smo, da se ti bo splačalo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri