Novemu Cosmopolitanu so priložene maskare!

Aprilska številka Cosmopolitana, ki jo ta trenutek že lahko najdeš na vseh prodajnih mestih po Sloveniji, je še bolj polna – tokrat smo poskrbeli za kar 160 strani, v njej pa je še več modnih in lepotnih strani kot po navadi. Upam, da si se razveselila tudi maskare, ki smo jo priložili in ti bo vihala trepalnice v prihajajoči pomladi.

27. 3. 2014

Še nekaj besed iz uvodnika ...

Digitalni trendi

Ne rečem, da so selfiji najbolj super stvar na svetu. Ne rečem niti, da niso. Vsekakor jih prevečkrat uporabljamo, zato bi si bilo dobro izmisliti pravilo, ki omejuje njihovo čezmerno uporabo. Nekaj v smislu: naj bo selfi spontan ali vsaj zabavno umeščen. Naj izžareva nekaj več, in ne le prazno pozo, na kateri želiš pokazati svoj 'poker face'. Tega ljudje ne maramo. In če dobro pomisliš, si tudi ne želiš, da bi bila v očeh drugih videti kot popolna lutka brez pravega jaza. Razmisli tudi, koliko pohval tvojega selfija je res iskrenih in kaj ljudem sporočaš s svojo podobo.

Na družabnih medijih so selfiji prevzeli mesto zdaj že vintidž portretom, na drugo mesto pa so se uvrstile gurmanske fotografije naših vsakdanjih prehranjevalnih navad. Kar v bistvu spet ni tako zelo narobe, narobe je le, če se te pojavljajo brez občutka. Naj imajo smisel in naj bo ta smisel čim bolj izviren.

Ko je po oskarjevskem selfiju Ellen in ekipe to fotografijo retvitalo 1,7 milijona ljudi, selfiji pa so se množično začeli uporabljati čisto povsod, me je zadelo, da so nas selfiji dokončno ujeli. Gre za pomembno prelomnico, ki se je sicer razvila z uporabo 'aj' tehnologije, zdaj pa nam sporoča, da se je epidemija milenijske generacije (z zelo izrazitim ozirom nase) razširila prav med vse. Je to le še en korak k oddaljevanju od stvari, ki so v življenju resnično pomembne? Bomo tradicionalne vrednote zamenjali z digitalnimi? Bomo po novem tekmovali namesto v najbolj okusni domači pripravi velikonočne potice v estetiki kupljene, ki bo postala zanimiva samo zato, ker jo bomo lahko prav profesionalno fotografirali?

Slavni selfi je prelomen tudi zato, ker si si končno od blizu ogledala igralsko smetano. Ker si ugotovila, da so tudi oni čisto običajni ljudje, ki se znajo prav tako kot vsi smejati in sprostiti. Ki tako ali drugače sporočajo, da so čisto blizu tebe.

Ko vsak mesec pregledujem tekste, je tako kot na faksu – eni s svojo vsebino in stilom pisanja še posebej štrlijo ven in si zato zaslužijo čisto desetko. Tako si obvezno preberi Anamarijino kolumno in njeno razmišljanje o sodobnih odnosih (stran 30). Karierni vodnik na strani 71 za vzor postavlja uspešne ljudi, ki ti svetujejo, kako uspeti, v članku o paničnih napadih (stran 66) pa si preberi resnične zgodbe punc, ki doživljajo to, kar morda stiska tudi tebe. Naj ti bo branje v užitek in malce tudi v uteho.

podpis

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri