Cosmo ski-opening: Super je bilo!

V Zell am See-ju se je med 3. in 6. decembrom zgodil veliki cosmo ski-opening. Skupni imenovalec dogodka so bili nora smučarija, super zabave in odlični smučarski učitelji ;)

10. 12. 2009

Da je kar nekaj cosmopolitank izkoristilo popust štiriperesnih detljic (za ceno treh so šle na smučarijo kar štiri), priča že podatek, da se je na mestu samem (po podatkih organizatorjev cosmo ski openinga - Mountvacation, ki je specializiran za gorski turizem ) zglasilo okoli 300 deklet. In kjer so dekleta, tja slej ko prej pridejo tudi fantje. In čeprav se je teh menda nabralo blizu 200, se je še posebno na mestih večernih rajanj zdelo, kot da jih je vsaj dvakrat toliko.

Bele vragolije

No, za cosmo punce je bilo vendarle dobro poskrbljeno.

Že v četrtek popoldan in na petkovo jutro so prejele Cosmo Welcome Kit, v katerem so se našle vazelin in kremo za zaščito proti soncu, pa PinQ stekleničko rose penine, revijo Cosmopolitan, program Ski Openinga, smučarske vozovnice, pa grelne blazinice za roke in noge  ... skratka, ni da ni ;)

Večerno druženje v centru Zell am See-ja je bilo živahno in za večino tudi nadvse poučno. Vse, kar je bilo dobro vedeti o enem najbolj norih vikendov v letu, so punce izvedele prav tam.

V naslednjih dneh so dekleta (in fantje) dodobra izkoristili smučarsko vozovnico za Kaprun in Kitzsteinhornov Ledenik. Na belih strminah so se dodobra stestirale Roxy in Rossignol smuči, potrpežljiva učitelja smučanja iz smučarskega kluba Snežinka sta imela polne ‘roke’ dela, tekom dneva pa se je zgodil še ‘Pancar dance’: pozibavanje v ritmu DJ-a na smučišču z animatorji.

Večeri v Crazy Daisy

Po mnenju male cosmo ekipe smučark iz uredništva revije Cosmopolitan je bila najbolj hvale vredna prva zabava, za vse kasnejše naj bi svoj davek na volji do zabave terjal predvsem napor celodnevnih smučarij.

Cosmo Party s Cosmo Cocktail Welcome Drink-om se je zgodil v trendi lokalu Crazy Daisy. Druženja željne pa je ta in naslednje večere zabaval odličen in nadvse simpatičen DJ. Nekaj ljubiteljev belih poljan je ta in še kakšnega od naslednjih večerov preživelo raje kar v jugo ritmih v lokalu Traube.

Nagradni izzivi

Smučarski vikend so zaznamovali tudi snežni izzivi. Eden zanimivejših je bil gotovo iskanje skritega zaklada v snegu. V tri velike kupe snega so organizatorji zakopali za zajeten kupček malih nagradnih paketov, med katerimi sta bila tudi dva mobilna telefona, ki ju je doniral Debitel, in kar nekaj Roxy denarnic. Dekleta, ki so jih z nekaj sreče in truda dobile v svojo last, so se do njih morale dobesedno dokopati ;)

In tiste, ki so odpeljale cosmo ski-challenge, ki je od udeleženk (tistih nekaj, ki so prizorišče izziva še pravočasno našle) zahteval veščine smučanja veleslaloma in malo drznejši zaključek v obliki smučarskega skoka, pa je nagradil z novimi Roxy smučmi, vezmi, palicami in Roxy kombinezonom.

... in ognjena povorka

Proti večeru pa je le malokdo zamudil zares fenomenalno Krampusovo povorko, z obilico vsesplošnega rajanja in zaključnim velikim ognjemetom. Dekleta iz uredništva je na povorki najbolj fasciniral bruhalec ognja, prav hitro pa so tudi spoznale, da pred zanimivimi, a strašljivimi maskami res ne gre kazati strahu:

“Vsak, ki je za hip pokazal količkaj strahu, je zapela šiba ...” je povedala pomočnica urednice Cosmopolitana,  ki ob tej priliki sporoča nekaj nagrajenkam ski-openinga, da jih bodo v kratkem kontaktirali v zvezi s prejemom prisluženih nagrad.

Po meglenem petku, zato pa sončni soboti in nedelji, je bilo navkljub gneči na ledenih strminah, ki se za otvoritev sezone na nek način vendarle spodobi, se je večina udeležencev dodobra naužila smučarskih radosti. Slišali smo še, da je bilo popoldansko smučanje zaradi kucljastih in mestoma razkritih ledenih zaplat nekoliko bolj vratolomno, zunaj urejenih smučarskih stez pa željnim poti na divje manjko snega ni dovoljeval.

Vedno je lahko še boljše!

“Bilo je super ...” nam je hitelo zatrjevati tistih nekaj, ki smo jih uspeli izprašati po njihovih vtisih s te nore smučarije, “... ampak naslednje leto bo še boljše!” za konec dodajajo tudi dekleta iz cosmo uredništva.

Sicer pa:

  • oglej si delčke dogajanj s smučarije v naši fotogaleriji, kmalu pa bomo na našem portalu objavili tudi video s ski-openinga.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri