Enostavna pot do zdravega in lepega nasmeha

Zdravje zob in ustne votline pomembno vpliva na splošno zdravje in dobro počutje, zato je pomembno, da preventivno obiskuješ zobozdravnika in morebitne težave z zobmi čim prej odpraviš. Zdrav nasmeh pomeni tudi lep nasmeh, tega pa si gotovo opazila na zvezdnicah svetovnega kova, ki se vsak mesec smehljajo prav z naslovnic Cosmopolitana. Te pred obiskom zobozdravnika skrbi, kakšni bodo stroški? Pri skrbi za zdravje ustne votline ti ni nujno seči globoko v žep!

Enostavna pot do zdravega in lepega nasmeha (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
6. 11. 2018 | Promocijsko sporočilo

Po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja imaš pravico do standardnih zobozdravstvenih storitev in materialov, za nadstandardne pa je treba doplačati. Špeli so v zobozdravstveni ordinaciji s koncesijo naredili novo kompozitno zalivko (belo plombo) na treh ploskvah in novo kompozitno zalivko na dveh ploskvah, obe v stranskem področju. Račun za zobozdravstvene storitve je znašal 158,98 evra, pri čemer je obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje krilo 43,98 evra, preostalo je morala doplačati. Ker je pred več kot tremi meseci sklenila zavarovanje Zobje, je plačani račun preprosto fotografirala z mobilnim telefonom in prek mobilne aplikacije Triglav zdravje oddala zahtevek za povračilo. Zdravstvena zavarovalnica Triglav je tako na njen transakcijski račun nakazal povrnjene stroške za nadstandardne materiale v višini 115 evrov.

Pot do zdravih zob je tako postala enostavnejša z zavarovanjem Zobje ali Zobje+, ki ga svojim zavarovancem ponuja Triglav, zdravstvena zavarovalnica. Nadstandardne materiale lahko zavarovanec dobi bodisi pri svojem osebnem zobozdravniku in uveljavlja povračilo celotnega zneska doplačila bodisi v samoplačniški ambulanti v Sloveniji in so stroški povrnjeni v skladu s cenikom zavarovalnice za nadstandardne zobozdravstvene materiale.

Skrb za zdrave zobe pomaga preprečiti tudi marsikatero tveganje za nastanek drugih bolezni, zato je sklenitev zavarovanja Zobje ali Zobje+ pametna odločitev, pri tem pa boš lahko koristila kakovostne zobozdravstvene storitve.

Za dodatne informacije obišči www.triglavzdravje.si ali pokliči na brezplačno številko Halo zdravje na 080 26 64, kjer ti bodo z veseljem odgovorili na vsa tvoja vprašanja.

Besedilo: Petra Windschnurer, Fotografija: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri