Cosmo matura 2012: Spoznaj maturantke!

Začelo se je!!! Izbrali smo osem brhkih deklet (čeprav smo povabili tudi fantiče, se tokrat niso opogumili), ki bodo vse do konca mature poročala o najboljših žurih, maturantskih plesih, šolskih dogodivščinah in prvih ljubeznih.

29. 3. 2012 | Promocijsko sporočilo

Oglej si predstavitev punc, utrinke s prvega srečanja in 'polajkaj' svojo favoritinjo na spletni cosmo podstrani matura.cosmopolitan.si.

matura2012

Letos boš lahko spremljala naslednja simpatična dekleta:

 • Tara Drev, Šoštanj

Tara je pozitivno dekle, ki je vedno pripravljeno na nove izzive. Zase pravi, da se hitro vklopi v družbo in da ni prav nič sramežljiva, zato rada spoznava nove ljudi. Občuduje pevko Adele, za katero pravi, da je izjemna!

 • Klara Zupančič, Kočevje

Klara je nasmejana avanturistka, ki se navdušuje nad Franzem Kafko, Slavojem Žižkom in vsem, kar diši po umetnosti. Upa, da se bo lahko dolgo časa izobraževala, pozneje pa pomagala ljudem. Njen sanjski poklic je, da bi nekoč postala vodnica po Louvru.

 • Sonja Brkovič, Bizeljsko

Posavčanka obožuje kuhanje, prijatelji pa so nad njeno kuho zelo navdušeni. Želi si potovati in raziskovati, svoj prvi intervju pa si želi narediti z rokometašem Urošom Zormanom, ki je njen najljubši športnik.

 • Patricia Bevc, Krško

Patricia iz povprečja najbolj izstopa, ker je kreativna in zanesljiva. Na cosmo maturo se je prijavila, ker uživa v pisanju. Njen najljubši blog je Nowmanifest modne blogerke Rumi Neely, najbolj pa se navdušuje nad dvojčicama Olsen.

 • Enja Zagoršek, Ptuj

Svetlolasa Štajerka je velika ljubiteljica živali, najbolj pa občuduje ljudi, ki delajo, kar jim je všeč, in so dosegli, kar so želeli. Njena najljubša knjiga je Strastna zapravljivka, prijatelji pa bi jo opisali kot prijazno, nekoliko samokritično in zabavno dekle.

 • Maja Lamovšek, Pobočje

Maja najbolj na svetu obožuje ples, petje, pisanje pesmi in zgodb ter igranje v dramski skupini. Zase pravi, da ima več zmagovitih adutov, najbolj pa jo osreči jutranji nasmeh neznanca na poti do šole ali spontan objem mlajših sestric.

 • Sara Munda, Sv. Tomaž

Sara se je na cosmo maturo prijavila zaradi želje po novih izkušnjah, izzivih in bloganja, njen adut pa je, da iz vsake stvari poskuša izluščiti nekaj dobrega. Sarina vzornica je njena mama, najbolj pa si želi narediti intervju s Klemnom Slakonjo.

 • Laura Železen, Radenci

Prekmurka Laura je samosvoja oseba, trenutno zaljubljena do ušes, precej trmoglava, sicer pa vedno pripravljena pomagati. Pravi, da je vzornica sama sebi, čez deset let pa se vidi v vlogi defektologinje.

Varen šoping prek spleta

... za vsako maturantko

Če se veliko raje kot v trgovine odpraviš v šoping kar na kavč in v miru brskaš po najljubših spletnih trgovinicah, se moraš nujno naučiti nekaj osnovnih pravil, ki ti bodo olajšala nakup in te zavarovala pred spletnimi nepridipravi.

Kako plačati spletni nakup?

Na spletu je najpreprosteje, da nakup poravnaš s plačilno kartico ali Moneto. Vse, kar potrebuješ za varen spletni nakup, je plačilna kartica Nove KBM, Activa MasterCard ali Activa Visa ter prenosni čitalec OTP, ki generira naključno enkratno geslo in ti omogoča, da bo tvoje spletno nakupovanje varnejše in prijetnejše.

Z Moneto pri Novi KBM pa svoja plačila zavaruješ z varnostno kodo PIN za Moneto.

Spletni nakup v treh korakih:

 • 1 Izberi izdelek, ki ga želiš kupiti (npr. seksi oblekico za prihajajoči žur).
 • 2 Vnesi podatke s kartice – osebne podatke, številko računa kartice, datum veljavnosti kartice ter CVV 2/ CVC2 kode (to je tisto trimestno število na hrbtni strani kartice).

● Če nakupuješ v varni spletni trgovini (prepoznaš jih po logotipih MasterCard SecureCode in Verified by Visa), boš morala ob klasičnih podatkih s kartice vnesti še naključno enkratno geslo, ki ga generira OTP- čitalec. V tem primeru se bistveno zmanjša možnost zlorabe.

● Če nakupuješ z Moneto pri Novi KBM, v polje vneseš geslo, ki ga prejmeš prek SMS-a, ter varnostno kodo PIN .

 • 3 Potrdi plačilo in počakaj na svojo pošiljko.

Cosmo nasvet

Spletno nakupovanje je lahko zelo zabavno in preprosto, bodi le pazljiva, da kupuješ na straneh, ki so preverjeno varne.

Več informacij o varnem spletnem nakupovanju poišči na spletni strani www.svetavladar.si!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri