Cosmo iskalnik: Oktober v znamenju ...

Rožnata pentlja naznanja mesec boja proti raku dojk. V tem mesecu pa se bodo (ali so se že) zvrstili tudi drugi pomembni dnevi, ki jih obeležujejo po vsem svetu.

Cosmo iskalnik: Oktober v znamenju ... (foto: kostanj oktober mesec) kostanj oktober mesec
19. 10. 2010

Mesec boja proti raku dojk

Ker je rak dojk najpogostejši rak pri ženskah in ker se z njim srečujejo vedno mlajše ženske, je bil pred dvema letoma 15. oktober določen za Dan zdravih dojk (www.breasthealthday.org).

  • Vse o raku dojk – kaj ga povzroča, kako ga prepoznaš, kakšni so tipi, stadiji in kako poteka zdravljenje – si preberi na strani slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna (www.europadonna-zdruzenje.si).
  • Pokukaj tudi na stran www.roza-oktober.si, kjer najdeš povezavo do natančnih navodil, kako si samopregledati dojke.

Dan varstva Živali

Ne samo 4. oktobra, ampak vsak dan pomisli na nebogljene živali brez doma. Na www.posvojime.si lahko najdeš simpatičnega kužka ali muco in mu ponudiš topel dom ali pa podpreš delovanje Društva za osvoboditev živali in njihove pravice (www.osvoboditev-zivali.org).

Hrana naj bo sezonska

Ob svetovnem dnevu hrane (16. oktober) se zamisli, kakšna živila vnašaš v telo. So pripeljana z drugega konca sveta ali pridelana v slovenski zemlji? Iz lokalnih živil lahko pripraviš veliko okusnih jedi, odlične ideje poišči med recepti t. i. ‘zelenih kuharjev’ – med njimi boš zasledila tudi recepte Barbare Radojlovič, ki ima svojo spletno stran www.barbarella.si.

Dan duševnega zdravja

Če si v stiski in ne veš, komu bi potožila o svojih duševnih težavah, lahko pomoč poiščeš v objemu slovenskega združenja za duševno zdravje Šent (www.sent-si.org), ki nudi oporo vsem osebam s težavami v duševnem zdravju in njihovim svojcem, odprti pa so tudi za vprašanja vseh, ki jih to področje zanima.

Kako bogata si?

Zadnji dan oktobra obeležujemo svetovni dan varčevanja. A tokrat ti ne bomo solili pameti, koliko denarja na mesec bi morala spraviti v hranilnik za hude čase, ampak si želimo, da spoznaš, da tudi z minimalnim letnim zaslužkom spadaš med najbogatejše ljudi na svetu. Preveri na www.globalrichlist.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri