Cosmo iskalnik, če ne greš ravno na Bled!

Veliko zaresnih informacij o deželi, v katero potuješ, dobiš na strani Ministrstva za zunanje zadeve.

4. 7. 2011

Klikni na www.mzz.gov.si.

 

'Na izi' organizirane počitnice

Na www.govolo.com boš našla najboljše cene letalskih vozovnic, hotelov in super ugodne kombinacije obojega. Nimaš ideje, kam bi šla? Stran je podobna oglasnemu panoju – an ban pet podgan in … že si tam. Preden do konca vtipkaš podatke svoje kreditne kartice, pa si na isti strani še preberi, kakšno je tam kaj vreme in ali morda ne potrebuješ vizuma ali cepljenja. Kam si založila potovalko, pa žal ne ve nihče.

Sanje na sposojenem kavču

Običajno spiš na kavču po divjem prepiru, a tokrat ne gre za to. Si upaš potopiti v sanje na kavču popolnega neznanca? In obratno: bi popolnemu neznancu odstopila svoj kavč? Če letos ni časa ali denarja za to, da bi obiskala svet, lahko svet preprosto spustiš v svojo dnevno sobo. Kavč skupnost šteje približno tri milijone modelov različnih oblik, velikosti in barv. Udobni in malo manj te čakajo v 246 državah sveta ali v kar 80.205 mestih. Zastonj.

Aloha, bi se poročila z mano?

Simbolno, civilno ali cerkveno se lahko poročiš tudi v tujini, tako da se tvoje poročno potovanje v praksi začne še pred poroko – ja, ti pa res ne zgubljaš časa! Če ti gredo ob misli na obred na ljubljanskem gradu pokonci vse kocine, se mu lahko zanesljivo (in povsem veljavno) izogneš na Cookovih otokih, Fidžiju, Havajih, Mauritiusu, v Benetkah, Neaplju … Samo sežeš v (njegov) žep, agenciji sporočiš vse svoje želje, skočiš na letalo in … v zakonski stan!

Po dolarčke, funte in izkušnje

Zakaj bi poletje preživela doma z nogami v 'lavorju' in brez ficka? Lahko si privoščiš plačano pustolovščino s posebnimi dodatki: izboljšala boš znanje tujega jezika, navezala nova prijateljstva, mogoče boš našla celo ljubezen in se izpopolnila še v univerzalnem jeziku, brez dvoma pa si boš razširila obzorja in okrepila samozavest. Na www.staljubljana.com dobiš vse potrebne informacije, razen najnujnejšega (a tega imaš dobesedno za izvoz): poguma.

Življenje je film

Se spomniš filma Počitnice, v katerem dekle s Cosmo naslovnice meseca junija in Kate Winslet razočarani in naveličani za božič zamenjata hiši? To filmsko finto lahko zdaj izvedeš tudi v resničnem življenju in svoj skromni domek za teden ali dva zamenjaš za ogromno vilo na Azurni obali. Garancije, da bo skupaj z njo v paketu prišel trkat na vrata tudi popolnoma pijani Jude Law, ni, se pa imaš lahko vseeno … filmsko.

Tina Torelli