Cosmo ti za svoj rojstni dan prinaša tudi najbolj seksi koledarček!

Z oktobrsko številko Cosmopolitana prihaja tudi planerček, ki ga zagotovo že zelo težko čakaš. Tokrat smo ga ovile v karo vzorec, začinile s črno-belimi vsebinami in ljudmi, ki so spremenili zgodovino. Čas je, da jo tudi ti!

25. 9. 2014

Pa si vedela, da Cosmo z oktobrsko številko praznuje tudi 13. rojstni dan?

Praznuj ga z nami in v reviji poišči naročniško akcijo, v kateri podarjamo kar 13 evrov popusta na letno naročnino. Pa vse najboljše!

Manca Čampa PavlinNa pot nove številke Cosmopolitana je urednica Manca Čampa Pavlin v uvodniku zapisala naslednje besede.

Kako pomembna je v resnici kariera?

Včasih se sprašujem, kaj vse povezujemo z določenimi življenjsko pomembnimi pojmi, kot je kariera. Če bom imela uspešno kariero, bom srečna, in obratno, če nisem karierno uspešna ženska, bom težko srečna. In zakaj točno naj bi bila srečna? Zaradi večjih številk na računu? Zaradi pomanjkanja časa? Samopotrditve? Ja, kariera je pomembna, sploh za ženske v zahodnem svetu, ni pa vse, kar velja v življenju. Kariera je le ena od stvari, ki nas opredeljujejo, zato ji ne dajmo večjega pomena, kot si zasluži. Veliko znank, ki jih srečam na ulici, se pritoži, da nima časa, morda me kakšna kdaj sploh ne pozdravi, saj je zatopljena v svoj telefon. Da status PREVEČ ZAPOSLENA ne bo tvoja blagovna znamka, ki jo tako rada tržiš naokoli, si preberi članek na strani 70.

Skrivnost uspešnih ljudi

Bolj ko boš zadovoljna in kreativna zunaj delavnega časa, bolje se boš počutila na splošno, pa tudi v karieri. Več idej boš dobila. Uspešni ljudje največ idej dobijo med tekom ali pri opravljanju vsakodnevnih reči. Leonardo da Vinci je na primer najprej raziskal naravo, matematiko in fiziko, preden se je lotil slikanja. Tako je ugotovil veliko revolucionarnih reči, ki so odločilno vplivale tudi na njegova dela. Morda pa navdih za službeni projekt, ki se nikamor ne premakne, dobiš pri pripravi okusne pice (kako se je lotiš, si preberi na strani 132). Eden od najpomembnejših nasvetov, ki ti jih redko kdo zaupa, pa je, da je za kariero zelo pomembno druženje. Če službe še nimaš, moraš nujno med ljudi, ki bi ti znali koristiti, tudi after work partiji niso brez razloga. Lahko se še bolj povežeš s sodelavci ali pa spoznaš, da ima tudi tvoja šefinja življenje in da je v službi res zelo zadržana, v zasebnem življenju pa čisto prijetna ženska. Vsakega kariernega nasveta sem vesela, zato me zanima, kako gre kaj tebi. Ti uspe potegniti črto med zasebnim in službenim? Piši mi na manca.campa@adriamedia.si in mi zaupaj svoj najboljši karierni nasvet.

Manca

Na kaj bodi še pozorna v oktobrski številki Cosmopolitana?

Moj mesečni ulov

  • Karte za za vikend pobeg v London.
  • Leopardji plašč, ki me bo grel v jesenskih dneh. Modna urednica Maja pravi, da paše čisto povsod – tudi k opravi za rekreacijo.
  • Superge, s katerimi bom lahko tekla po sestankih in dogodkih.
  • Dolg klepet z mamo – ker si preredko vzamem čas za njo.

Ne spreglej tudi!

Srečo radi pogojujemo tudi z družino in otroki. Zakaj vsi mislijo, da ženske, ki nimajo otrok in si jih niti ne želijo, ne morejo biti srečne? Preberi zgodbo, ki bo spremenila tvoj pogled na te stvari (str. 114).

Fotografije: helena kermelj, primož predalič, promocijsko gradivo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri