Cosmo čarovnica

Ne potrebuješ črnih oblek, metle in velikanskega nosu, da si scopraš vse, kar potrebuješ za čudovito poletje.

25. 6. 2009

Ko smo na Cosmu razmišljale o tem, kako bi ti pričarale čim lepše poletje, smo stvar vzele malo preveč dobesedno. V roke smo prijele Knjigo urokov Nicole de Pulford in izbrale štiri uroke, ki ti bodo pomagali.

Urok za svetleče lase in mladosten videz

Potrebuješ: rožmarinovo eterično olje, sončnično olje, papir, nalivno pero z rdečim črnilom, vejico rožmarina in kozarec studenčnice.

Postopek: V 25 ml sončničnega raztopi 5 kapljic rožmarinovega olja. Vtri si ga v lase. Zapri oči in vdihuj omamne vonjave. Na papir s črnilom napiši svoje ime, rožmarinovo vejico pomoči v kozarec s studenčnico in ponavljaj čudežni izrek:

“Rosa morjá, lepoti moji daj razcvet, da hotel me bo vsak vzet.’’

V studenčnici se bo raztopilo tvoje bistvo, in ko črnilo izgine, vzemi papir iz kozarca. Izperi si lase; ob zadnjem splakovanju jih polij s studenčnico. Za močnejši urok rožmarinovo vejico nosi s seboj do konca dneva.

Urok, s katerim osvojiš ljubljeno osebo

Potrebuješ: rožnato svečo, koktajl paličico, ozek trak papirja, rdeč, zelen in bel trak ter kos trdoleske

Postopek: V mesečini petkovega večera si v mislih naslikaj njegovo telesno in duhovno podobo ter ga poimenuj s čarobnim imenom ? tega s paličico vreži v svečo. Na trak papirja zapiši svoje ime in okoli papirja prepleti barvne trakove. Ves čas misli na partnerja. Vse pripomočke odnesi v mesečino in Venero prosi, da jih blagoslovi. Svečo prižgi in opazuj plamen.

Predstavljaj si, da se s partnerjem držita za roke. Splet trakov v smeri urnega kazalca navij na kos lesa in opazuj, kako se tali ime, zarisano v sveči. Oba konca traku z voskom zapečati na les in ga imej pri sebi, ko greš spat. Ko se zbudiš, razpleti trakove ? s tem boš uroku odprla pot in osvojila partnerja.

Urok, s katerim onemogočiš tekmico

Potrebuješ: kos papirja, strok česna, pisemsko ovojnico in vijoličasto svečo.

Postopek: Na skrivnem kraju na papir napiši tekmičino ime; če ga ne poznaš, si zanjo izmisli čarobno ime. Z olupljenim strokom česna, ki pooseblja moč, podrgni po imenu.

Papir daj v ovojnico, prižgi svečo in z voskom ovojnico zapečati. Prisloni si jo k čelu in izreci: “(Ime), ne nosim ti zla in trpljenja, hočem le, da se umakneš iz mojega življenja.’’ Ovojnico sežgi v plamenu sveče, kar ostane, pometi, in vse skupaj s svečo vred zakoplji.

Poletni urok za otroško srečo in zadovoljstvo

Potrebuješ: travnik z marjeticami in rumen žametni mošnjiček.

Postopek: Na prečudovito jutro z enim ali več otroki sedi na travnik. Začnite spletati venčke iz marjetic. Medtem otrokom pripoveduj zgodbice o veseli marjetici, ki je ‘oko dneva’ in je po vsem svetu poznana po svojem radostnem obrazu. Pripoveduj o srednjeveških vitezih, ki so marjetice nosili kot znak ljubezni svojih izvoljenk (za več zgodb pokukaj v Knjigo urokov).

Ko je venček spleten, si ga položi na čelo in si zaželi srečo. Ko so spleteni vsi venčki, jih otrokom in sebi položi na glavo. Primite se za roke in v krogu zaplešite sedemkrat proti vzhodu in sedemkrat proti zahodu. Svoj venček hrani v mošnjičku, da bo tvoja sreča na varnem.

Teja Barborič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri