Cosmo bejbe na smučanju: Kam z vso prtljago?

Se s prijateljicami odpravljate na smučanje? Super! Če ste prave cosmo bejbe, boste s seboj gotovo vzele marsikaj, avto pa ima kljub vsemu omejen prostor v prtljažniku. Kam torej z vso prtljago?

Kam z vso prtljago?  (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 1. 2012

Nepogrešljivim kovčkom prištejte še snežno desko ali smučke, palice in smučarske čevlje – pa imate zaplet s količino prtljage.

Toda tukaj so rešitve

  • Strešni kovček: najelegantnejša možnost, če se v avtomobilu peljete štiri (ali celo pet). Pri različnih ponudnikih (pobrskaj po spletu) si ga lahko izposodite za okoli 5 € na dan in vanj spravite vse, kar ne gre v prtljažnik. Avto bo zaradi njega porabil malo več goriva, vendar bo vožnja varna in udobna.
  • Strešni nosilec: namenjen je prevozu smuči in snežnih desk, preostalo pa boste morale spraviti v notranjost avtomobila. Ker niso zelo dragi, se ti ga splača kupiti – zlasti če se na smučarske oziroma deskarske podvige odpravljaš pogosto.
  • Smučke na zadnjem sedežu: če ste skupinica treh, je tam še nekaj prostora. Postavite jih pokonci, jih zagozdite za sprednji sedež in tesno pripnite z varnostnim pasom. Če bo situacija na cesti zahtevala ostro zaviranje, bodo smučke ostale na svojem mestu in vas ne bodo poškodovale.
  • Prtljaga za sprednjim sedežem: marsikaj lahko zložite tudi tja, a morate zaradi varnosti paziti, da stvari ne bodo letele po avtomobilu. Pomembno pa je tudi, da pod sedež voznice ne spravite stvari (na primer jabolk), ki se ji med vožnjo lahko pripeljejo pod noge.

Besedilo: Manca Kraševec, foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri