Clinton ‘izgubil geslo za nuklearno kodo’

Za časa svojega predsednikovanja naj bi Bill Clinton za več mesecev nekje ‘založil’ geslo za aktivacijo nuklearnega napada, je v svoji nedavno izšli knjigi zapisal general Hugh Shelton.

22. 10. 2010

To zelo pomembno in super tajno geslo naj bi Clinton ‘pogrešal’ dobršen del leta 2000.

V knjigi Hugha Sheltona (v originalu imenovano: The Odyssey of an American Warrior) med drugim piše, da je kartico z geslom, imenovano tudi ‘piškotek’, Clinton sicer stalno nosil pri sebi.

A to še ni vse.

Takšnih panik je bilo več

V neki drugi knjigi, ki jo je prav tako podpisala velika vojaška avtoriteta iz časa Clintonove administracije, Robert Patterson, je mogoče brati, da je tovrstna predsednikova pozabljivost večkrat botrovala paniki okoli nuklearne kode v Beli hiši:

“Bil je prepričan, da je geslo pozabil v zgornjem nadstropju, a ko smo tiste prostore brez uspeha dodobra preizkali, je le priznal, da jo je nekje izgubil. In nikakor se ni mogel spomniti, kdaj in kje je listič nazadnje videl.”

Nekoč pozabil celo aktovko

Tudi bivši javni predstavnik Bele hiše, Joe Lockhar, je priznal, da je leta 1999 g. Clinton v naglici zapustil prostore Nata, za seboj pa pozabil svojo aktovko, v kateri so bile taiste slavne 'kode'.

Vse našteto tako zagotovo prekaša tudi nikoli povsem potrjene govorice o tem, da je predsednik Jimmy Carter nekoč pozabil svojo kartico z gesli za aktivacijo kod v obleki, ki so jo nato poslali v čistilnico.

P.S.

Za kakšno geslo oz. kodo pravzaprav gre? Preden predsednik sproži nuklearni napad, mora vtipkati kodo, ki ‘oboroži’ bojne konice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri