Chipolo - nič ni izgubljeno

Nenehno bezljanje sem in tja ob iskanju ključev, tik preden se ti mudi v službo ali na faks, seveda, in potem ne najdeš še telefona, brez katerega dneva praktično ne moreš začeti, na koncu ti jo pa popiha še družinski ljubljenček naravnost skozi dvoriščna vrata.

Chipolo - nič ni izgubljeno (foto: promocijsko) promocijsko
30. 10. 2013 | Promocijsko sporočilo

Se tudi tebi dogaja, da v poplavi informacij in hitrega tempa življenja, enostavno izgubljaš stvari? Na pomoč ti sedaj lahko priskoči Chipolo – pametni Bluetooth obesek, ki ti pomaga najti izgubljene ali založene predmete.

CHIPOLO je prenosni obesek, ki ga lahko pritrdiš na različne predmete, denarnico, ključe, torbo, celo tvojega hišnega ljubljenčka.

Funkcionalnost ostaja na prvem mestu, takoj zanjo pa je dizajn, ki je preprost, opazen, ultra lahek in tanek, izbiraš lahko med devetimi različnimi barvami, ki so tudi dovolj žive, da obesek zlahka opaziš.

Najdi me, če me moreš

Chipolo pomaga preprečevati izgubo pomembnih predmetov, hkrati pa jih v primeru kratkotrajne izgube pomaga najti. Deluje namreč tako, da s pomočjo brezžične Bluetooth povezave zazna oddaljenost predmeta. Obesek je povezan za aplikacijo na pametnih mobilnikih, preko katere lahko tako preveriš oddaljenost predmeta in hkrati tudi kje se je nazadnje nahajal izgubljeni predmet.

S klikom na ikono troblja v aplikaciji bo vaš obesek Chipolo začel piskati, kar bo poenostavilo iskanje. Ko je predmet izven dosega mobilna aplikacija z zvočnim signalom to sporoči, prav tako ko se predmet po iskanju nahaja znotraj dosega. Obesek ima tudi vgrajen temperaturni senzor, v aplikaciji se izpiše trenutna oziroma zadnja znana temperatura obeska, tako lahko lažje oceniš, ali si predmet izgubila zunaj ali v prostoru.

Stresi & najdi – če boš stresla Chipolo, te bo aplikacija opozorila z zvočnim signalom, da boš lažje našla npr. založeni telefon.

* Pametni Chipolo sporoči tudi zadnjo shranjeno lokacijo in na mapi zazna, kje se je predmet nazadnje nahajal. Za delovanje potrebujete aplikacijo Apple Maps na iOS napravah oziroma aplikacijo Google Maps na Android napravah.

Za delovanje potrebuje aplikacija Chipolo napravo iOS (delujoča različica 6.1.3. ali novejša) z vgrajenim Bluetooth 4.0 (iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 3rd, 4th generation, iPodtouch 5th generation, iPad mini) ali napravo Android (delujoča različica 4.2 ali novejša) z vgrajenim Bluetooth 4.0.

Več informacij o obesku Chipolo najdeš na www.chipolo.net.