Daješ v pomivalni stroj tudi PLASTIČNO posodo? Potem moraš nuuujno vedeti TO!

Gremo stavit, da si do sedaj počela to velikooo napako (ker smo jo me tudi 🙈)!

Daješ v pomivalni stroj tudi PLASTIČNO posodo? Potem moraš nuuujno vedeti TO! (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
29. 3. 2023

Če imaš pomivalni stroj, lahko zagotovo zmanjšaš čas, ki ga porabiš za čiščenje posode.

Sčasoma se nanj tako navadiš, da čisto nobene posode ne pereš več ročno - pa naj gre za krožnike, kozarce ali pa plastično posodo. 

A pozor!

Če imaš plastično posodo, ki jo je treba očistiti in na zgornji polici pralnega stroja ni več prostora, jo boš želela oprati ročno ali počakati na naslednji cikel.

Strokovnjaki namreč pravijo, da plastika nikoli ne sme iti na spodnjo polico pomivalnega stroja.

"Pomembno pravilo je, da plastike ne smeš postavljati na spodnjo polico pomivalnega stroja," pravi Alex Varela, generalni direktor Dallas Maids.

Varela pravi, da je glavni razlog visoka izpostavljenost vročini na tej lokaciji.

"Pomivalni stroji uporabljajo izjemno vročo vodo za razkuževanje in taljenje maščobe," pojasnjuje. "Spodnja polica je tista, ki je najbližje grelniku, zato tam ne smeš odlagati plastičnih predmetov."

Če na spodnjo polico postaviš plastiko, lahko predmete uničiš. Po besedah ​​Varele bodo visoke temperature "zmehčale ali stopile" plastiko.

To območje je tudi deležno močnejšega pritiska curka kot zgornja polica, kar povečuje potencialno škodo plastičnih predmetov.

A tudi če ta postavitev ne uniči posode, lahko še vedno negativno vpliva na tvoje plastične posode.

Poleg njihove neposredne bližine grelnemu elementu in pršilni ročici lahko polaganje plastičnih predmetov v spodnjo polico vpliva tudi na odvajanje vode iz pomivalnega stroja.

Lahko zamašijo drenažne luknje in preprečijo, da bi voda pravilno odtekala, zaradi česar se nabira okoli predmetov. To lahko povzroči poškodbe ali razbarvanje.

Vir: Best Life

Preberi še: Imaš doma ORHIDEJO? Dodaj ji TO sestavino in njene korenine nikoli več ne bodo ZGNILE

Priporočamo tudi: Joj, morda si do zdaj napačno DOZIRALA pralni prašek - TAKO je prav (preveri, preden daš prati naslednjo rundo)