Če tudi zate velja TOLE 👇, spadaš med zelooo INTELIGENTNE ljudi

Če jih na seznamu odkljukaš vsaj 4, že spadaš v skupino najbolj inteligentnih ljudi. 

Če tudi zate velja TOLE 👇, spadaš med zelooo INTELIGENTNE ljudi (foto: Profimedia) Profimedia
27. 12. 2019

Pametnejši ljudje se od drugih ne ločijo le po dobrih rezultatih na testih, ampak tudi po nekaterih drugih značilnostih. Se prepoznaš v njih?

#1

Si prvorojenec/prvorojenka

To je potrdila tudi raziskava, v kateri je sodelovalo 250.000 prostovoljcev. Inteligenčni kvocient naj bi pri prvem otroku bil višji kot pri njegovih sestrah in bratih. To naj bi se zgodilo, ker prvorojenec dobi vso starševsko pozornost v svojih prvih letih. Ko dobi mlajšega brata ali sestro, mora zanj/o tako ali drugače poskrbeti, kar spodbuja inteligenco, povečuje kognitivne sposobnosti in izboljša osebnost.

#2

Primanjkuje ti preproste »kmečke« pameti

V nasprotju s pričakovanji se nadpovprečno inteligentne osebe slabše znajdejo v povsem preprostih situacijah. Kadar bi morali čutiti in se prepustiti toku, razmišljajo, kar jim preprečuje iskanje preprostih rešitev, ki jih imajo pred nosom. Včasih se je potrebno prepustiti čustvom.

#3

Pišeš z levo roko

Levičarji naj bi imeli boljše in natančnejše prostorske predstave ter spretnosti, boljši delovni spomin in boljšo mentalno fleksibilnost kot desničarji. Nekateri naj bi lahko celo ustvarili odlične ideje in končne izdelke z malo truda.

#4

Si glasbenik/glasbenica

Če igrataš vsaj en glasbeni inštrument, se tvoji možgani rahlo razlikujejo od ljudi, ki se ne ukvarjajo z glasbo. Melodije obdeluje poseben del možganov, ki ima ključno vlogo pri govoru in spominu. Glasbeniki bolj spodbujajo ta predel, zato naj bi imeli od njega več koristi.

#5

V posteljo se odpraviš pozno

Če se tvoje delo šele dobro začne, ko se skrijejo zadnji sončni žarki, si verjetno pametnejša kot vsi, ki raje vstanejo zgodaj in postorijo najnujnejše. Veljalo naj bi tudi, da »nočne sove« živijo bolj udobno življenje in se raje izobražujejo o svojem poklicu.

#6

Žene te radovednost

Veliko radovednost vodi motivacija, zato se takšni ljudje vedno želijo učiti o vsem mogočem. Posvetijo se stvari, ki jih zanima in o njej izvejo vse. To ne počnejo le s knjigami, ampak tudi s prakso, s čimer si pridobijo nove spretnosti.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: KAAJ? Si vedela, da lahko s TOLE aplikacijo poiščeš svojo DVOJNICO kjerkoli po svetu? 👯

Priporočamo tudi: Horoskop: TEM znamenjem bo sreča v LJUBEZNI v letu 2020 najbolj naklonjena