Če svoje OČI to poletje naličiš TAKO, boš prejela največ pohval (pravi LEPOTNA urednica)

Stopi na sončno stran življenja z lepotnim trendom, o katerem si verjetno trenutno misliš: "Niti pod razno". Prepričali te bomo z nasveti vrhunskih vizažistov.

Če svoje OČI to poletje naličiš TAKO, boš prejela največ pohval (pravi LEPOTNA urednica) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 7. 2020

1. Izberi živahne odtenke

Pasteli so odlična izbira za številne priložnosti, vendar jih tokrat raje preskoči. Izogibaj se bledih odtenkov rumene, saj boš tako videti, kot da si ravno preživela virozo. Izberi raje živahne odtenke – v mislih imamo gorčično ali neonsko rumeno.

2. Drži se različnih tekstur

Najprej uporabi podlago za nanos senčila, nato pa s prsti na veko nanesi še kremno senčilo. Počakaj nekaj sekund, nato pa uporabi majhen, gost čopič za nanos rumenega pudra v prahu. "Hej, moje oči so zgoraj!" je pogosto izrečeni stavek, ko pa bo dobil popolnoma nov pomen.

3. Obarvaj samo zgornje trepalnice

Barvne odeje si boš želela povsod, vendar se zadrži pri spodnjih trepalnicah. Rumeno senčilo bi na tem predelu namreč le poudarilo morebitno rdečico ali podočnjake. Si preveč sramežljiva? Začni z odtenki rumene v notranjih kotičkih oči ali nariši manjšo linijo tik nad zgornjimi trepalnicami.

4. Izpusti črno črtalo za oči

Zaradi kombinacije rumenih vek in temnega črtala so lahko tvoje oči videti manjše. Prav tako ne želiš pustiti vtisa, da si se za pusta našemila v čebelo in ti je bil videz tako všeč, da ga zdaj nosiš vsak dan.

5. Ne pretiravaj drugje

Rumeno senčilo žal ne sklepa kompromisov, zato se na preostalih mestih drži bolj naravnega videza. Izogibaj se močno narisanih obrvi ter poudarjenih ličnic ali ustnic v temnejših odtenkih. Uporabi le malce korektorja na želenih mestih, zmerno količino gela za obrvi in kanček obarvanega glosa za ustnice.

Za informacije se zahvaljujemo zvezdniški vizažistki Robin Black (@BeautyIsBoring) in izvršni direktorici ustvarjalcev znamke Stila Cosmetics Sarah Lucero (@SarahLuceroGlam).

Po Predlogi Ame Kwarteng

Prevedla Ajda Gregorc,

Fotografija: Profimedia