TRIK: Če boš naredila TO, bodo tvoje BANANE zdržale tudi do DVA TEDNA

Banane ne bodo postale rjave, ampak bodo sveže kot prvi dan! 👏

TRIK: Če boš naredila TO, bodo tvoje BANANE zdržale tudi do DVA TEDNA (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
13. 3. 2023

Če jih tako kot večino banan hraniš na jedilni mizi ali kuhinjskem pultu v skledi s sadjem, veš, da bodo čez nekaj dni začele zoreti in se bo njihova lupina obarvala temno rjavo.

Če želiš upočasniti ta proces, ima kanal Kitchen Tips Online na YouTubu zate preprost trik, da se bodo tvoje banane obdržale dlje.

Mike iz Kuhinjskih nasvetov v svojem malem poskusu pokaže dva šopka banan; obe je vzel z iste police v isti trgovini, eno pa je doma pustil na kuhinjskem pultu, drugo pa je dal v hermetično zaprto posodo in vanjo vstavil kroglice, ki absorbirajo vlago in pline, ki jih proizvajajo banane.

"Ko banane zorijo, tako kot drugo sadje, proizvajajo plin etilen, ki se razširi na okoliško sadje in pomaga pri zorenju," je pojasnil Mike, "zato bodo banane absorbirale največ plina, ko so skupaj".

Zato je, pravi, za upočasnitev njenega širjenja in zorenja banane dobro ločiti med seboj in vsako posebej spraviti v vrečko, ki se lahko zapre.

"V drugem primeru je dobro imeti kroglice za absorpcijo etilena," je dejal.

Mike je v svojem poskusu vsak dan pregledal dva šopka banan; enega s kuhinjskega pulta, drugega pa iz nepredušne posode s kroglicami, ki absorbirajo etilen.

"Peti in šesti dan začnemo opažati bistveno razliko," je povedal Mike, ki je osmi dan opazil, da so banane, ki niso bile v posodi, precej mehkejše od tistih v posodi, zato jih je dal v hladilnik, da je upočasnil proces vsaj od odznotraj.

"Lupina bo hitro porjavela, notranjost pa bo v hladilniku ostala užitna dlje kot zunaj na pultu," je pojasnil in pokazal, da so za razliko od tistih banane, ki so bile v zaprti posodi, ostale dobre do dva tedna, poroča Express.

Preberi še: Recept: Čokoladna torta s piškoti, za katero potrebuješ LE 10 minut in 5 sestavin (+ BREZ peke!)

Priporočamo tudi: Mož jo je po 44. letih zapustil, ona pa je storila EDINO LOGIČNO stvar (ni to, kar misliš)