Čas za družabne igrice

Prihajajoči večeri so kot nalašč za igranje družabnih igric.

16. 7. 2014

Povabi prijatelje na zabavni družabni večer ob kartah za tarok, remi ali enko, privoščite si igro monopolija ali pa človek ne jezi se … eno od teh klasičnih igric boš zagotovo našla doma.

Si brez idej?

Če doma nimaš nobene družabne igrice, lahko igrate pantomimo ali pa si igrico izmislite kar sami.

Tri ideje (za prvo silo) imamo zate že pripravljene:

1. Kvizko z odštevanjem

Razdelite se v dve skupini in s pomočjo spleta pripravite (ne preveč težka) kviz vprašanja (predlagamo, da pripravite tudi dodatne namige). Na vprašanja v omejenem času odgovarja le en član skupine, drugi mu ne smejo pomagati, razen če s pravili določite drugače. Vsako vprašanje naj bo točkovano s petimi točkami, vsak namig pa naj se šteje kot odbitek ene točke. Ekipa, ki po desetih vprašanjih zbere manj točk, mora izpolniti kakšno zabavno kazen, ki jo določite že pred začetkom igre.

2. Glasovna sedmica

Sedite v krog in štejte od ena naprej. Vsako številko, ki je kakorkoli povezana s sedmico – torej število 7, njeni večkratniki: 14, 21, 28, 35, 42 … ali števila z eno ali dvema sedmicama: 17, 27, 37, 47 … 107 itd.) naj zamenja nenavadna beseda ali glas – na primer: 'puding', 'jupi', 'mijau', 'bu' … besedo določite pred začetkom igre, prav tako kazen za tistega, ki se bo pri štetju zmotil.

3. Hitrostna igra besed

Sede v krogu določite osebo, ki bo začela igro besed in smer igre. Oseba naj pove eno besedo, naslednji igralec pa nadaljuje igro tako, da pove novo besedo, ki se začne na zadnjo črko besede svojega predhodnika – na primer: jabolko – obesek – klop – potovalka – avtomobil … Glavno pravilo igre je, da mora potekati zelo hitro … Kazen pa naj bo zabavna!