Capoeira: pripravi se na teden odprtih vrat

Naslednji teden bo v organizaciji društva Mandinga – to je društvo za širjenje brazilske kulture in plesno borilne veščine capoeire – in šole Capoeira Senzala potekal teden odprtih vrat.

30. 1. 2009

O tem, kaj je capoeira, o kateri smo tudi sicer že pisali (le da v okviru druge capoeira šole), zato gotovo že veš, o čem govorimo. In ker te zadeva zagotovo zanima, te obveščamo, da bo naslednji teden – od 2. do vključno 8. februarja – potekal teden odprtih vrat.

Kje?

Treningi bodo potekali v Športnem društvu Trnovo (Ziherlova 40) v Ljubljani.

Kdaj?

  • V torek, 3. februarja od 21. do 23. ure.
  • V četrtek, 5. februarja od 20. do 22. ure.
  • V nedeljo, 8. februarja od 20. do 22. ure.

Kdo?

Treninge bo vodil brazilski inštruktor Contramestre – Luis Claudio Pinto de Faria. Capoeiro je profesionalno poučeval v športnih in zdravstvenih centrih, osnovnih šolah, vrtcih ter na univerzah. V rodnem mestu Ubá je ustanovil kulturno in športno društvo, danes pa koordinira in nadzira delo svojih že uveljavljenih učencev, ki ustanavljajo nove šole Capoeira Senzala v mestih po celem svetu – eno imamo tudi v Sloveniji (LINK: www.capoeiralj.blogspot.com).

Za koga?

Treningi so namenjeni vsem, ki želijo pobližje spoznati borilno veščino in v svoje življenje vnesti nekaj svežega. Starostnih ali kakršnih koli drugih omejitev ni!

Kaj se bo dogajalo?

Lahko boš razvila stik s svojim telesom, poskrbela za svojo telesno kondicijo, izurila telesno komunikacijo in različne sposobnosti ter pobližje spoznala brazilsko zgodovino, kulturo in običaje.