Bruce Willis: Beg iz prihodnosti – Časovna zanka

Zgodba filma Časovna zanka je postavljena v bližnjo prihodnost.

22. 10. 2012

Petindvajsetletni Joseph pripada skupini posebnih morilcev, ki svoje žrtve prejmejo iz prihodnosti in se jih diskretno znebijo. Toda nekega dne mafijski šefi iz prihodnosti pošljejo njega samega, trenutek obotavljanja pa je dovolj, da Joseph iz prihodnosti uide. Neizprosni kriminalci mlademu Josephu ne nameravajo oprostiti napake, zato mora na vratolomnem begu pred hladnokrvnimi morilci najti svojo starejšo verzijo in skleniti odprti krog časovnega potovanja.

Zgodba filma Časovna zanka je postavljena v bližnjo prihodnost.

Skupina morilcev, ki si pravijo 'loopers' (časovni morilci), delajo za zločinsko organizacijo v daljni prihodnosti. Njihovi šefi pošljejo tarče v preteklost, morilci pa jih morajo tam ubiti in se znebiti trupla. Tarča izgine iz prihodnosti, morilci pa se znebijo trupla, ki ga dejansko ni.

V glavnih vlogah v filmu Časovna zanka igrajo Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis in Emily Blunt.

Film Časovna zanka je režiral Rian Johnson, posnet pa je bil po njegovem izvirnem scenariju. Producenta sta Ram Bergman in James D. Stern, koproducenti pa Christopher C. Chen, Eleanor Nett, Dave Pomier in Lucas Smith.

Rian Johnson je osnutek zgodbe za Časovno zanko napisal že pred več kot desetimi leti, približno takrat, ko je končal film Brick, o čemer pravi:

"Napisal sem stran in pol besedila za načrtovan kratkometražni film z osnovnimi elementi: mafija prihodnosti, morilec, ki ga iz prihodnosti pošljejo v preteklost, pregon skozi vse mesto, ki traja ves film, in naracija. Iskra, ki je zanetila veliko večji plamen, je bil trenutek, ko sem naletel na tematske zadeve, ki jih obdelamo v filmu."

Johnson je svojo idejo zaupal dolgoletnemu sodelavcu Ramu Bergmanu, kateremu je bila zamisel nadvse všeč. Po prebranem osnutku je Bergman rekel:

"Gledalci bodo navdušeni. Moramo posneti ta film. Kadarkoli Rian Johnson pokliče ali reče, da mora nekaj posneti, sem tu. To je prvo in najpomembnejše. Spoznala sva se po tem, ko mi je poslal scenarij za Brick. Nikoli prej nisem prebral česa podobnega. Bil sem producent Johnsonovega prvega filma in doživel sem, da je dobil posebno nagrado žirije na filmskem festivalu Sundance leta 2005. Moja naloga je dejansko, da ga podpiram, vodim in mu pomagam, ne glede na njegovo vizijo, ampak Rianove vizije so vedno edinstvene in izvirne."

Bergman doda:

"Na seznamu smo imeli tri ali štiri imena in odločili smo se, da če ne bomo za vlogo pridobili nikogar od njih, pač ne bomo posneli filma."

Rian potrjuje, da se je Josephu Gordon-Levittu uspelo nadvse okretno preleviti v Brucea Willisa:

"Tisti trenutek, ko je Joe z masko stopil pred kamero, je začel graditi lik mladega Joeja in vedel sem, da bo vse v redu. Devetdeset odstotkov tega je Joejeva igra in res ga je bilo izjemno opazovati."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri