Brezplačna študijska pomoč za študente invalide

Od 1. februarja dalje bodo lahko študentje invalidi v zavodu Univerzum Minerva koristili možnost brezplačnih inštrukcij.

23. 1. 2012

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo od 1. februarja 2012, na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju z Izobraževalno razvojim zavodom Univerzum Minerva in Društvom študentov invalidov Slovenije, omogočila študentom invalidom brezplačno študijsko pomoč v obliki inštrukcij.

Na ta način želi ŠOUM pomagati študentom invalidom, da lažje opravljajo študijske obveznosti in jim tudi posledično omogočiti enakopravnejši vstop na trg dela. ŠOUM bo za študijsko pomoč študentom invalidom omogočila izvedbo inštrukcij, v skupni vrednosti 2.000 evrov, ki se bodo izvajale v prostorih Univerzuma Minerve (Ulica Arnolda Tovornika 13, Maribor). Študentje invalidi lahko tako tam od 1. februarja dalje koristijo možnost brezplačnih inštrukcij s potrdilom, ki ga prejmejo na Društvu študentov invalidov Slovenije (Koroška cesta 53d, Maribor).

Študentje invalidi sami predlagajo študijsko področje, kjer potrebujejo pomoč, Univerzum Minerva pa jim bo to pomoč tudi zagotovila.

"V ŠOUM se zavedamo, da je izobrazba vedno večji konkurenčni faktor na trgu delovne sile. Tudi študentom s posebnimi potrebami želimo ponuditi kakovostno in cenovno ugodno pomoč pri učenju in jim tako tudi olajšati opravljanje študija", je povedala Tina Lovrec, vodja projekta pri ŠOUM.
ŠOUM bo tako že peto leto zapored omogočila brezplačno študijsko pomoč, saj se je izkazalo, da študentje invalidi v veliki meri izkoristijo ponujeno možnost.