Brez avta na smučarske počitnice

Predstavljaj si potovanje brez cestnih zastojev in stresa. Zakaj vendar ne?

16. 1. 2010

Smučarski vlaki

Kaj praviš na to, da bi kdaj pa kdaj (z družino ali prijatelji) pustili avtomobile v domači garaži in se na smučanje odpravili z vlakom?

Slovenske železnice že vrsto let ponujajo takšno možnost obiska nekaterih slovenskih smučišč. Peljete se lahko tudi do 50-odstotkov ceneje kot sicer, poleg tega pa smučate še z dodatnimi popusti – na Mariborskem Pohorju, Kobli in Voglu. Popusti veljajo za otroke, mladino, starejše in upokojence, skupine nad šest oseb, družine, za sobote in nedelje pa ponujajo še posebni paket Turist vikend, ki zagotavlja kar 30 odstotkov popusta za povratno potovanje.

Več na www.slo-zeleznice.si.

Čez domače planke

Brez cestnih zastojev in stresa vas vlak popelje tudi do nekaj najlepših smučišč v Alpah. Iz Berlina se lahko za 356 evrov popeljete do Garmisch-Partenkirchna. V ceno je zajetih tudi sedem prenočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v hotelu Königshof (www.ameropa.de). Sedem prenočitev s polpenzionom v hotelu Alpina v Hippachu (Zillertal) stane 723 evrov (vključena sta že smučarska vozovnica in letalski prevoz).

Več informacij na www.biligweg.de.

Prav prijetno pa je lahko avtobusno popotovanje iz Frankfurta do francoskega smučišča Valfréjus (regija Rhône-Alpes). Sedem prenočitev v apartmaju počitniškega naselja Chalets de Florence vas bo skupaj s smučarsko vozovnico stalo le 327 evrov (Snow Trex).

Z letalom

Zanimiva so tudi potovanja do smučišč z letalom – vse več letalskih družb ponuja cenovno ugodne in predvsem hitre povezave do najlepših smučarskih območij.

S Tuifly lahko tako že iz bližnjega Celovca poletite do Hamburga (cene od 29 evrov), se tam vkrcate na 'snežni vlak' do Innsbrucka (cena vozovnice: od 34 evrov). Prevoz smučarske opreme je brezplačen, posebni avtobusi pa vas bodo z železniške postaje pripeljali vse do smučarskih prog. Ponudbo lahko kombinirate še s sedemdnevnim postankom v Söldnu – Sportclub Ötztal: sedem prenočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi stane na osebo od 399 evrov.

Vse te koristne informacije so tudi zate zbrali v uredništvu revije Lisa.