Božič za živali

Prihajajoča sobota bo prav poseben dan! Ljubitelji in goreči zaščitniki živali so jo preimenovali kar v Božič za živali!

13. 12. 2007

Prizorišče dobrodelno - izobraževalne prireditve Božič za živali bo dvorana Slovenske kinoteke v Ljubljani. V okviru prireditve si boš med drugim lahko ogledala tudi kar nekaj dobrih filmov, ki bodo vsak na svoj način osvetlili naš odnos do živali.

Vse za živali

V sklopu mladinske matineje se bo v soboto, 15. decembra ob 11h, vse skupaj začelo z animiranim filmom Dama in potepuh in kratkima delavnicama tako za otroke kot njihove starše z delovnimi naslovi: Kako se približati neznanemu psu in Zakaj žival ni primerno darilo.

Medtem se boš v preddverju Kinoteke lahko pomudila v igralnici, si privoščila svež sok in se pustila povabiti k informativni stojnici Zavetišča Horjul z dobrodelnim srečelovom.

Ob 14. uri bodo na vrsti tri risanke, Bizgeci: Čas ljubezni, Krotilec, Božična, pa tudi predstavitev Zavetišča. V dvorani bo potekala tudi dobrodelna licitacija, s katero boš lahko ? po svojih najboljših močeh ? pomagala (zavrženim) živalim.

Popoldansko - večerne ure pa so rezervirane za dva kultna filma: Bessonovo Veliko modrino in Scottovega Iztrebljevalca.

Lahko pomagaš

Načinov, da boš lahko pomagala živalim, bo ta dan res veliko:

  • lahko boš kupila srečko na srečolovu,
  • kupila kakšen izdelek ali božične voščilnice,
  • dala prostovoljni prispevek,
  • posvojila kakšno žival (na daljavo)
  • sodelovala na licitacijah,
  • donirala hrano ali opremo za živali (še posebno veseli naj bi bili hrane za muce, pa tudi rabljenih odej, rjuh in brisač).

Še nagradna igra

Vzporedno s prireditvijo Božič za živali, bo potekala tudi nagradna igra, ki je prav tako povezana z živalmi.

Nagradno vprašanje: Nekateri ljudje v denarnicah nosijo fotografije svojih najdražjih. Kaj je na fotografiji, ki jo s seboj nosi Jacques Mayol (v filmu Velika modrina)?

Odgovore na nagradno vprašanje v sklopu dneva Božič za živali lahko enostavno pošlješ na elektronski naslov: program@kinoteka.si, ga prineseš v pisarno programskega oddelka (Miklošičeva 28) ali oddaš v poštni nabiralnik. Izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov bodo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli darilni bon za brezplačen ogled dveh filmov v Slovenski kinoteki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri