Bodi najboljša gostja

Greš na počitnice k znancem, sorodnikom ali gostiteljem v tujo deželo, ki si jih našla na spletu? Biti dobra gostja je prava umetnost, zato smo zate pripravili nekaj najboljših nasvetov, da boš na svojih počitnicah uživala tako ti kot tvoji gostitelji.

7. 7. 2013

Pridi z darilom v roki

Zapravi med 15 in 50 €, odvisno od tega, koliko zaslužiš. Ne moreš se zmotiti, če se odločiš za steklenico vina ali čokoladne pralineje.

Vsak dan pojdi na sprehod, da bodo gostitelji dobili nekaj pros­tora zase

Povej jim, koliko časa te ne bo: "Grem na sprehod. Vrnem se čez eno uro." Tako boš preprečila možnost, da ju presenetiš s svojim prihodom, medtem ko izkoriščata priložnost zase. Saj veš, na kaj mislimo.

S seboj imej jutranjo haljo ...

... in oblačila za na plažo, da se stric Jože ne bi počutil neprijetno, ko bi paradirala v kopalkah.

Bodi čim bolj korist­na

Gostiteljem predlagaj, da pripraviš svojo čudovito solato iz testenin, ali se ponudi, da boš peljala psa na sprehod. Vztrajaj, da boš ti pospravila mizo in/ali pomila posodo. Tudi če ne sprejmejo tvoje ponudbe, bodo cenili dober namen.

Na koncu obiska ...

... pospravi posteljo in zloži rjuhe ter jih daj na tla zraven pralnega stroja. Potem pa počisti kopalnico. Ni treba drgniti, vseeno pa se prepričaj, da nisi pustila las ali pudra v umivalniku.

Ko se vrneš domov,

pošlji na roke napisano zahvalo. Še posebej lepo bo, če jih malce pohvališ. Na primer: "Tako dobrih palačink, kot so tvoje, še nisem jedla!"

Pripravila: Petra Arula