Bodi dobrodelna

Leto se počasi izteka in z njim tudi čas za odločitev, kateri nevladni organizaciji boš namenila delček od odmere dohodnine.

19. 11. 2009

Škoda bi bilo, da ne bi izkoristila možnosti in do 0,5 odstotka od odmere dohodnine namenila upravičencem do donacij, med katerimi so mnoga društva za samopomoč, nevladne organizacije, ki pomagajo ženskam in otrokom v stiski, kulturna in športna društva, društva za zaščito živali in še mnoga druga … Prav je, da denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, nameniš njim.

Povej naprej

To možnost je v preteklem letu izkoristila le četrtina dohodninskih zavezancev, zato si Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij prizadeva, da bi o tej možnosti obvestil čim več ljudi. Pomagaš lahko tudi ti – tako, da o tem spregovoriš kakšno besedo s svojimi prijateljicami in jim mimogrede omeniš, komu boš (ali si že) namenila delček denarja.

Kako poteka postopek?

Zavezanci za dohodnino morajo izpolniti poseben obrazec in ga poslati na davčni urad do konca decembra za tekoče leto. Pravzaprav je postopek povsem preprost in podrobno opisan na spletni strani www.dobrodelen.si:

1. Izberi do pet organizacij, ki jim želiš nameniti del denarja.
2. Izpolni obrazec.
3. Oddaj obrazec preko eDavkov ali pa ga natisnjenega pošlji na davčni urad.

Vsak je lahko dobrodelen – tudi ti!