14. Slovenskega festivala vin in 4. Festivala kulinarike nagovarja umetniški motiv akademskega slikarja, vizualnega ter medijskega umetnika Gašperja Jemca.
Tokratni festival vin, ki bo tudi letos sledil svojemu dolgoletnemu poslanstvu – širjenju kulture pitja vina ter ustvarjanju novih (poslovnih) priložnosti, prinaša tri glavne novosti:
- razstavna mesta na eni lokaciji – glede na dosedanje skupne želje po izvedbi festivala na eni lokaciji, smo se odločili, da bodo letos individualne predstavitve vinarjev in kulinarikov v GH Union, v Hotelu Slon pa bomo izvedli dogodke iz spremljevalnega festivalskega programa;
- prodajni festival – ker so vinarji večkrat izrazili željo po možnosti prodaje steklenic vina direktno na festivalu, obiskovalci pa željo po možnosti nakupa steklenic, smo letošnji Slovenski vinski festival prvič v zgodovini festivala "odprli" za prodajo steklenic vina;
- festivalsko ocenjevanje – nekoč Strokovno ocenjevanje bo/je to leto postalo Festivalsko ocenjevanje, saj smo dosedanjo strokovno komisijo v želji po sodobnejšem pristopu dopolnili še s člani iz vrst ustvarjalcev vinskih trendov.
In če 14. Slovenski festival vin vabi s tremi novostmi, pa 4. Festival kulinarike nagovarja s prav posebno predstavitvijo izbranih kulinaričnih dobrot in kreacij – na Gledališče okusov, ki prinaša vsak dan štiri navdušujoče kuharske predstave z degustacijo, predstavljene jedi pa bodo v harmonijo okusa povezala tudi spremljajoča vina festivalskih vinarjev.