Bitka za tehno! Umek in [1605] že na fronti!

Na letošnjem glasovanju na DJ Mag Top 100 DJs se bo bila srdita bitka za podporo tehno glasbi.

6. 9. 2010

Vsako poletje se ustvarjalci elektronske glasbe borijo za glasove na lestvici svetovne publikacije DJ Mag Top100 DJs. Oboževalci pa z glasovi, ki jih namenijo svojemu ljubljencu podpirajo tudi žanr v katerem le-ta ustvarja.

Letos sta se boju v imenu tehno glasbe zapovedala naš najuspešnješi didžej Umek in njegovo [1605] pleme.

Podpri glasbeno gverilo!

Glavni razlog Umekovega poziva k podpori tehna je dejstvo, da je tehno pravzaprav zametek vseh elektronskih glasbenih žanrov, ki jih dandanes poznamo. V korak s tehnološkim napredkom, pa je – kot je že iz njenega imena razvidno – stopila tudi tehno glasba. Velika večina se je je namreč prestavila v digitalne sfere, ki so obrodile sadove in splavile veliko talentiranih ustvarjalcev in tehno didžejev. Kljub vsemu, pa je dandanes tehno večinoma interpretiran kot 'underground' žanr, oz. nekakšen gverilec, 'pankrt' elektronske glasbe.

Kakor koli obrnemo, ne gre zanemariti vpliva, ki ga je tehno pustil na elektronski glasbi. Na nas je sedaj, kot pravi Umek, da tehnu povrnemo ugled, ki si ga zasluži in stopimo v bitko, tako da oddamo glas za svojega tehno favorita.

Glasuj za tehno: TUKAJ!

5 dejstev o tehnu:

  • Inspiracija za ime tehno izhaja iz knjige Alvina Tofflerja – 'The Third Wave'
  • Juan Atkins, Kevin Saunderson, Derrick May in Eddie Fowlkes so znani kot začetniki Detroit tehna
  • Korporacija Ford Motors je uporabljala tehno glasbo v svojih oglasih, saj je spominjala na hrup v njihovih tovarnah avtomobilov
  • Poučen dokumentarec o razvoju in zgodovini tehna je Hi-tech Soul.
  • Dandanes mnogi didžeji uporabljajo laptope kot nadomestek za predvajalnike glasbe. 'Rolanje' na laptopih poimenujejo laptronica.

Več o tem si preberi tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri