Biti samska in preživeti ali preživotariti praznike?

Kaj od tega boš izbrala, je povsem tvoja odločitev. Bodo tvoji prazniki veseli in polni dogajanja ali se boš zaprla vase in v novo leto vstopila slabe volje?

1. 12. 2013

Zavedanje, da praznikov ne boš preživela v objemu najdražjega, je lahko boleče, a pomisli vendar še malo ... Ti res samo partner lahko zagotovi srečne občutke med prazniki? Ne! Srečo moraš v svoje življenje priklicati kar sama, pa če si vezana ali pa prosta kot ptičica na veji.

Prazniki v dvoje so lahko tudi pravi pekel

Še ena v tvoj prid, predvsem pa v razmislek. Marsikateri par, ki je sicer med letom vajen preživeti veliko časa narazen, med prazničnimi dnevi sploh ne zdrži brez prepirov, bodisi zaradi razhajanja interesov ali pa stresnih obiskov pri njegovih starših. Torej si lahko vesela, da ti ni treba prenašati vsega tega in da se lahko posvetiš samo druženju in veseljačenju z ljudmi, ki so ti pri srcu.

Idej je veliko

Če ti ni do pohajkovanja po zabavah, kjer se tare parčkov, lahko zabavo organiziraš kar pri sebi doma. Veliko idej najdeš v tekoči decembrski številki Cosmopolitana! Čas lahko posvetiš tudi družinskim članom, saj imaš zagotovo slabo vest, da jim čez leto posvečaš premalo časa. Sprejmi tudi povabilo stare prijateljice in se z njo odpravi v center mesta na kuhano vino. Morda boš ob sprehodu med praznično okrašenimi drevesi srečala bivšega sošolca, ki ti je bil všeč ...

Zabava z dobrodelno noto

Za konec dodajamo še eno zanimivo idejo, ki bo ogrela srca tistim, ki živijo v pomanjkanju. Organiziraj dobrodelno zabavo. Pospravi po hiši in naberi stvari, ki se ti že leta valjajo v omarah (neuporabljeni adresarji, blokci, spominki, ki si jih kupila na potovanju, potem pa so pristali v škatlah s šaro, okrasni svečniki, ki si se jih naveličala ipd.), nameniš jih lahko v 'dobrodelni srečelov'.

Načrt je tak: Povabi prijateljice iz vrtca, osnovne ali srednje šole, ki jih že nekaj časa nisi videla, na srečanju naj vsaka nameni nekaj denarja za srečko, ki ji bo prinesla prikupno 'darilce' - ta denar naj bo neke vrste vstopnica na zabavo. Namig: Da se bo nabralo kaj več denarja, postavi bokse za prostovoljne prispevke.

Zbrani denar, ki ga verjetno ne bo ravno veliko, nameni kakšni družini z otroki - zagotovo poznaš koga, ki bi mu lahko polepšala praznike. Kupi darilne bone kakšnega večjega trgovskega centra ali pa (v dogovoru z glavo družine) stvari, ki jih potrebujejo otroci. Iz svojega žepa jim lahko kupiš tudi kakšno igračko, saj so vendar le prazniki.