Neizpodbitni dokazi, da flirta s tabo

Nisi prepričana, ali si mu resnično všeč? Če dela naslednje stvari, se nedvomno spogleduje s tabo.

Neizpodbitni dokazi, da flirta s tabo (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2016

Spogledovanje je verjetno eden izmed najstarejših načinov, da osebi pokažemo, da nam je všeč. Vseeno pa obstajajo določene meje in pravila. Odkrij več ...

 • Očitni znaki

Pri moških je flirtanje skoraj vedno spolne narave, medtem ko ženske flirtajo tudi iz prijateljskih razlogov. Medtem ko ženske po navadi spogledljivo gledamo ali pa si gremo s prsti skozi lase, je pri moškem spogledovanju bolj značilen npr. intenziven, dolg očesni stik. Kakorkoli, obstajajo še drugi znaki, ki jih zagotovo ne boš spregledala. Če v pogovoru večkrat omenja tvoje ime, ti daje komplimente, se nagiba k tebi ali pa se veliko smeji, si lahko skoraj prepričana, da se zanima zate.

 • Prava znanost

Morda se ti spogledovanje ne zdi nič posebnega, vendar ima tudi to, kot praktično vse stvari, ki se tičejo partnerskih odnosov, znanstveno oziroma čisto biološko ozadje. S spogledovanjem nasprotni osebi sporočaš, da se zanimaš zanjo, v ozadju tega pa je seveda razmnoževanje in s tem ohranitev človeške vrste.

Mati narava je za takšne stvari dobro poskrbela. Med flirtanjem racionalni del možganov deluje manj intenzivno, zato delujemo skozi čustva in instinkt. Če racionalnega dela možganov ne bi vsaj takrat nezavedno izklopili, morda nikoli ne bi flirtali ali dobili zmenka.

 • Spolno nadlegovanje?

Učinkovitost spogledovanja je močno odvisna od tega, kako jo dojema nasprotna oseba. Vsekakor velja pravilo manj je več, kar pomeni, da ga na prvem zmenku ne boš božala po kolenih, si strastno oblizovala ustnic ali pa se nagibala k njemu tako, da bo lahko preštel vsa tvoja materina znamenja na prsih. Naštete stvari bodo delovale prej vulgarno kot seksi, zato ne pretiravaj. Veliko bolj čarobno delujejo zapeljivi pogledi in nedolžno poigravanje z lasmi.

Zakaj so moški tako … moški?

Vsega je kriv testosteron

Spolni hormon, ki fante razlikuje od punc, jih naredi mnogo bolj možate, poraščene in močne. Brez tega hormona razlike med moškimi in ženskami praktično ne bi obstajale. Testosteron igra pomembno vlogo tudi pri razvoju možganov, zato se tudi mišljenje in dojemanje moških in žensk tako zelo razlikujeta.

V njegovi glavi

Moški in ženski možgani so drugače zgrajeni. Raziskave kažejo, da so moški možgani ustvarjeni za procesiranje podatkov, medtem ko so ženski ustvarjeni za iskanje povezav med informacijami. Zaradi tega dejstva smo ženske veliko bolj govorno nadarjene, kar pojasnjuje neprestano potrebo po čvekanju, medtem ko moški raje v tišini buljijo v TV.

Kdo je boljši?

Merjenje moči med spoloma se začne že v vrtcu, ko so fantje in punce prepričani, da je nasprotni spol neumen in grd. V resnici noben spol ni boljši od drugega, le drugačna sta. Imej to v mislih.

Kaj imajo radi moški in kaj ženske?

Pogled na spodnji seznam ti bo razkril, zakaj moški in ženske velikokrat ne razumemo potreb eden drugega.

Ženske si želijo:

 • romantiko
 • predanost
 • pogovor
 • intimnost
 • dotike

Moški si želijo:

 • pornografijo
 • žensko goloto
 • spolno pestrost
 • seksi spodnje perilo na ženski

Kot noč in dan torej. Moški so mnogo bolj vizualna bitja, ženske pa smo bolj čutne, zato tudi potrebujemo več nežnosti in dotikov. Naj ti ta seznam pomaga, da boš do moških od zdaj bolj prizanesljiva. Takšni pač so.

Preveri še: 12 stvari, ki jih naredi s prijateljico to poletje

Živa Korošec