Biblija za samske punce

Tudi če sem sama, se imam super.

28. 5. 2009

Sama v restavraciji – zakaj pa ne?

  • Izberi restavracijo po svojem okusu. Poskusi kaj novega, pobrskaj po spletu in si rezerviraj nekaj uric samo zase.
  • Če še nikoli nisi jedla sama v lokalu, pojdi raje na sproščeno kosilo kot na večerjo. Tako se boš znebila občutka, da vsi strmijo vate in si mislijo: “Ta je pa kar sama?’’
  • Če ti je zoprno, ker se nimaš s kom pogovarjati, s seboj prinesi dobro knjigo ali svojo najljubšo revijo. Lahko pa samo opazuješ ljudi okoli sebe.

Miti in resnice

  • Mit 1: Vse samske ženske obupano iščejo partnerja.
Nikakor. Morda se menjavanje partnerjev vezanim zdi neprimerno, vendar kaj pa so oni počeli, preden so našli pravega? Obstaja razlika med biti obupana in biti odprta za novo zvezo – in drugo ni nič napačnega.

  • Mit 2: Samske ženske so osamljene.
Vsaka se kdaj počuti osamljena, ne glede na to, ali je samska ali ne. Večkrat se celo zgodi, da imajo samske ženske bolj izpolnjeno življenje kot njihove poročene vrstnice, saj po navadi več hodijo v družbo in živijo bolj aktivno življenje.

  • Mit 3: Nočna mora vsake samske ženske je, da se bo postarala bolna in osamljena.
Tudi ženskam v zvezi se lahko zgodi enako. Po navadi smo ženske tiste, ki preživimo svoje može, in takrat nismo nič na boljšem kot tiste, ki so bile ves čas samske. Ameriška raziskava je celo pokazala, da kar 81 odstotkov samskih žensk sploh ne skrbi, kako bo, ko ostarijo.

“Ti si pa še vedno brez?’’

Pomagaj si z zvitimi odgovori, s katerimi se boš ubranila dodatnih vprašanj.

  • Čakam nekoga, ob katerem se bom počutila super in bom lahko to, kar sem. Za zdaj ga pač še nisem našla in nikamor se mi ne mudi.
  • Trenutno potrebujem čas zase in ne želim biti vezana, saj verjamem, da moram prej urediti stvari sama s sabo. Razmerje bi mi v tem trenutku le škodovalo.
  • Trenutno se počutim odlično in ne iščem partnerja. Kdo pa pravi, da se samske ne moremo imeti lepo?

Živa Korošec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri