Biblija za samske punce

Potihoma sanjaš o svojem vrtičku ali pa o potapljanju med pisanimi ribicami? Če si za stvari, ki te veselijo, nikoli ne boš vzela časa, ti bo čez nekaj let zagotovo žal, zato se le pogumno loti česa novega. Nekaj idej smo že izbrskali …

30. 4. 2009

Postani prava mojstrica

www.zavod-solt.si

Z obiskovanjem tečajev joge se boš naučila pravilno izvajati različne položaje, ki bodo z redno vadbo pripomogli k boljši uravnoteženosti tvojega telesa in duha. Če nimaš časa za redne obiske, si privošči krajšo delavnico ali sprostitveni vikend. Poglej npr. na www.sadhana.si.

Nauči se potapljati. Te je vedno zanimalo, kakšen je svet pod morsko gladino, daleč od obale in turistov, vendar se še nisi opogumila narediti koraka dlje od svoje maske? Pobrskaj po www.skupinanoriksub.si in si izberi tečaj po svoji meri, da boš v poletje skočila pripravljena.

Če te zanima, kaj pisava odkriva o osebnosti, je kot nalašč zate šola grafologije, ki ti lahko pomaga tudi pozneje, ko boš kot uspešna direktorica zaposlovala nove ljudi. Poglej na www.exapo.ch/duktus/ in www.global-elite.si/home.html.

Dan, namenjen tebi

Najbrž se strinjaš, da včasih vsem drugim posvetiš več časa kot sebi. Rezerviraj naslednjo soboto le za svoje želje.

  • Ko se zbudiš, si skuhaj skodelico zelenega čaja. Poskusi, tudi če po navadi zjutraj piješ kavo. Pomagal ti bo zbistriti misli in prebuditi telo.
  • Nauči se zaporedje jogijskih asan, imenovanih Pozdrav soncu. Pobrskaj po spletu in si jih izpiši, nato pa se jih nauči pravilno izvajati. Z malo vaje bo to postala tvoja osvežujoča jutranja rutina.
  • Pojdi v naravo. Če lahko, se zapelji kam drugam kot na že znane poti in raziskuj lepote naše male deželice. Ker je ravno pomlad, naberi šopek, ki te bo pozneje razveseljeval v stanovanju.
  • Vzemi si čas in skuhaj kakšno svojo priljubljeno jed ter si jo postrezi, kot da si princesa. Lepi prtički in zanimiv način serviranja na krožniku naj ne manjkajo. Jej z užitkom in vzemi si čas za to.
  • Obišči savno. Savnanje je postalo že kar priljubljen ‘šport’, zato lahko izbiraš med mnogo vrstami. Vsaka je dobra za kaj, vse pa blagodejno delujejo na dušo in telo.

Stvari, ki jih moraš poskusiti, dokler si še samska

2. Pojdi sama na potovanje. Lahko tudi s prijateljico, vendar vsaj nekaj časa raziskuj po svoje.

3. V novih krajih tudi lažje spoznavaš samo sebe.

4. Počni stvari, zaradi katerih fantje po navadi zavijajo z očmi, ko jim jih predlagaš: plesne predstave, galerije, razstave …

5. Prihranjen denar porabi za kakšen lepotni tretma, ki si ga že dolgo želiš privoščiti.

6. Nauči se kakšno novo stvar, ki te veseli, ali pa pojdi na tečaj tujega jezika.

7. Organiziraj popoldanska druženja ob kozarčku vina pri tebi in vsakič povabi različne prijatelje, ki se med seboj še ne poznajo.

Preženi dolgčas:

Tudi kar se tiče ličenja, bi bil že zdavnaj čas, da temnejše barve zamenjaš z bolj pomladnimi. Preglej svojo zbirko in jo dopolni s kakšnim novim kosom.

Kako prebeliš steno?

2. Zapolni vsa neravna mesta, luknje in razpoke na steni z izravnalno maso. Ta korak je nujen, če želiš imeti lepo in ravno steno. Samo z barvanjem nepravilnosti na steni ne boš odpravila. Ko se izravnalna masa posuši, robove narahlo zdrgni s finim brusnim papirjem.

3. Začni z barvanjem. Vsakič, ko valjček namočiš v barvo, ga povaljaj po mrežici, da se barva odcedi. Na steno nanašaj tanke sloje barve tako, da delaš poteze od tal do stropa. Preden naneseš nov sloj, počakaj, da se barva posuši. Če bo na steni preveč barve, bo pozneje razpokala. Kote in težko dostopna mesta pobarvaj s čopičem.

Priredila: Živa Korošec