Biblija za samske punce

Biblija za samske punce ...

26. 3. 2009

Kako uspešno komunicirati z moškim

Saj veš – ženske smo z enega planeta, moški pa z drugega. Z upoštevanjem naslednjih nasvetov jim boš lažje kos.

Govori neposredno. Moški so navajeni krajših stavkov kot ženske, zato, ko govoriš z njim, ne kompliciraj, ne namiguj in ne skači z ene teme na drugo. Tudi različni čustveni izlivi niso zaželjeni, sploh če ga ne poznaš dobro. Če si znana po svojem hitrem govorjenju in mahanju z rokami, se malo umiri, da ne bo mislil, da si zmešana.

Ko poslušaš, ne uporabljaj preveč obrazne mimike. Moški mislijo, da ima oseba, ki med poslušanjem pretirano uporablja govorico obraza, umske ali čustvene težave. Ko ga poslušaš, bodi resna (seveda ne preveč), tvoj obraz pa naj ne odgovori na vsako njegovo besedo. Dovoljeno je uporabljanje besed, kot so mhm, aha, ja ja in podobne.

Pusti mu do besede. Medtem ko ženske lahko hkrati govorimo in poslušamo, moški tega žal ne morejo. Lahko samo govorijo ali pa samo poslušajo. To pomeni, da ne govori pet minut brez premora in mu pusti do besede. Če boš čakala, da vskoči, se to verjetno ne bo zgodilo. Ko govori, ga nikar ne prekinjaj in pusti, da dokonča stavek.

Obleci seksi spodnje perilo zase!

Morda se sprašuješ, zakaj bi oblačila zapeljivo spodnje perilo, če ga ne nameravaš pozneje razkazati kakšnemu vročemu tipčku. Preprosto – samo zato, da boš sama sebi še bolj všeč. Zaradi seksi perila se boš počutila lepša in bolj ženstvena. Sebi se boš zdela še bolj privlačna, kar bo okrepilo tvojo samozavest in sčasoma boš še izboljšala svojo samopodobo. Bolj boš samozavestna, bolj boš to izžarevala tudi navzven. To, da moški padajo na samozavestne ženske, pa tako ali tako že veš, torej je uspeh na dlani.

Stvari, ki jih izbriši iz svojega besednjaka

Če hočeš spoznati nove prijatelje ali pa celo morebitnega snubca, naslednjih fraz raje ne uporabljaj.

Če rečeš: “Ne razumi me napačno …”

Pomeni: rekla boš nekaj negativnega ali pa koga kritizirala.

Če rečeš: “Po mojem skromnem mnenju …”

Pomeni: rekla boš nekaj sebičnega.

Če rečeš: “Nočem biti nesramna, ampak …”

Pomeni: to v resnici nameravaš biti, kajti temu sledi nesramen stavek.

Če rečeš: “V resnici, po pravici povedano, verjemi mi …

Pomeni: skušaš na silo doseči, da se bo sogovornik strinjal s tabo.

Kako obesiš sliko

1. korak: Najprej se odloči, kje točno na steni bi rada imela sliko. Nato jo prisloni točno na tisto mesto in s svinčnikom, medtem ko jo trdno držiš, na sredini nad okvirjem naredi majhno oznako na steno. Pazi, da ti slika ne pade na tla.

2. korak: Nato sliko odmakni od stene in jo obrni. Primi vrvico za obešanje na sredini in jo potegni navzgor, tako da se popolnoma raztegne. Potem vzemi ravnilo in z njim izmeri razdaljo med vrhom raztegnjene vrvice in vrhom okvirja. Bodi čim bolj natančna.

3. korak: Vrni se k steni in od oznake na steni odmeri natanko toliko navzdol, kot si izmerila na sliki. Nato na steno naredi drugo oznako. Na mesto, kjer si naredila drugo oznako, zabij žebljiček. Potem poišči radirko in previdno zbriši prvo oznako ter sliko obesi na steno.

Dobre plati samskega življenja

  • Po mili volji lahko uživaš na kavicah s prijateljicami, ne da bi ti kdo to očital.
  • Zvečer ti ni treba gledati športa na TV in biti zraven smrtno tiho.
  • Ni ti treba zapravljati ur in ur v kopalnici, da bi nekomu ugajala.
  • Visoke pete lahko pospraviš v omaro in jih obuješ le za maškare.
  • Spoznavaš več novih ljudi in širiš krog prijateljev, kar je koristno k tudi potem, ko nisi več samska.

Živa Korošec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri