Biblija za samske punce

Snežne vragolije so zakon!

31. 1. 2010

Kako uživati sama - kjerkoli

Pa kaj, če nimaš vedno družbe. Lepo se imaš lahko tudi brez spremstva.

V kinu

Obisk kina je eden najbolj priročnih krajev, kamor se lahko odpraviš sama. Prideš lahko šele, ko se luči že ugasnejo. Najdi svoj stol, po možnosti z nekaj praznimi sedeži naokoli, se udobno namesti in uživaj ob gledanju filma. Po vsej verjetnosti sploh nihče ne bo opazil, da si prišla sama. Ob koncu predstave pa se lahko praktično neopazno izmuzneš iz kino dvorane.

Na zabavi

Morda se ti zdi res zoprno, da se na zabavo odpravljaš čisto sama, vendar ima to tudi lepo prednost – prisili te, da spoznaš koga novega, kar pa je zelo prikladno, sploh če si samska. Obleci nekaj, v čemer se boš dobro počutila. Tako boš tudi bolj samoza­vestna in se boš lažje sprostila. Pomešaj se med ljudi in brez sramu ogovori kakšnega simpatičnega tipčka.

Na poroki

Ker se na porokah tako ali tako po navadi vsi gostje ne poznajo med sabo, situacija ne bo tako zelo neprijetna. Namesto da se neopazno splaziš v dvorano, ko se je obred že začel, raje pridi nekoliko prej in se usedi bolj spredaj. Da preženeš napetost, sosede povprašaj, od kod poznajo ženina in nevesto. Gotovo boste kaj kmalu sproščeno klepetali.

Reši težavo

Gotovo si se že znašla v situaciji, ko si se zavedla, da imaš kup težav, vendar nikakor ne veš, kako bi našla rešitev.

V katerem grmu tiči zajec?

Preden se lotiš reševanja, moraš najprej vedeti, v čem je pravza­prav težava. Ko natančno premisliš, kaj te moti, pa naj bo to pri sebi, v odnosih z drugimi ali pa pri dejanjih, boš bolj jasno videla, kaj je težava in kaj ne, rešitev pa bo že korak bliže.

Premisli, kakšna bi bila možna rešitev.

Ne osredotočaj se le na eno, ampak za začetek premisli o vseh možnostih. Tudi če se ti zdi sprva katera od njih nesmiselna, je ne zavrzi, ampak počakaj, morda te bo vodila do nadaljnjih spoznanj.

Odloči se, kaj je izvedljivo in kaj ni.

Izmed vseh rešitev izberi nekaj takšnih, ki se ti zdijo realne. Ko boš tako pretehtala možnosti, se ti bo primerna rešitev na koncu ponudila sama od sebe.

Na delo.

Ta korak je največkrat najtežji. Veš, kaj moraš storiti, pa kar ne gre in ne gre. Vendar pomisli, če si se trdno odločila, da boš nekaj izpeljala, ti ne more spodleteti.

Če pa ti spodleti … potem se vprašaj, ali si rešitve sploh srčno želiš? Če si jo, kar pogumno preidi od razmišljanja k dejanjem.

Profesionalna kritizatorka

Včasih kdo res stori kaj takšnega, da mu je treba povedati svoje. Stori to prefinjeno.

 • Kritiziraj dejanje, ne človeka. Človeku daj vedeti, da ga spoštuješ, vendar pa mu jasno povej, da nisi zadovoljna s tem, kar je storil.
 • Ne ukazuj. Nihče ni zadovoljen s tem, da mu drugi govorijo, kaj naj počne. To osebo raje napelji k temu, da poskušata skupaj najti rešitev.
 • Daj vedeti, da tudi ti nisi nezmotljiva. Povej, da razumeš, da je naredil napako, in ne nergaj kar tja v tri dni.
 • Kritiko izreci le enkrat. Povej, kar imaš za povedati, potem pa s tem za vselej končaj. Nič ni bolj zoprnega od nenehnega pogrevanja sporov in napak drugega.

Samozavesten nastop

To je le nekaj razlogov, zakaj šola retorike ni slaba ideja:

 • Ker boš končno brez treme lahko nekaj povedala množici ljudi.
 • Ker boš zelo pridobila samozavest.
 • Ker se boš naučila jasneje in natančneje izražati svoje ideje in zamisli.
 • Ker ti to ne bo koristilo le pri nastopanju, ampak tudi na drugih področjih.

Kako brez bolečin preboleti valentinovo

Gre tudi tebi ta praznik od vseh najbolj na živce? Ne skrbi, ni konec sveta, ker si samska.

 • Izbij si iz glave, da je treba ta praznik sploh praznovati. Konec koncev so si ga verjetno izmislili tudi zato, da spet izpraznimo denarnice.
 • Privošči si kaj posebnega. Tudi sebe je treba imeti rad.
 • Če si pri volji, lahko organiziraš zabavo ter nanjo povabiš vse prijatelje in prijateljice, ki večera ne bodo preživeli s svojo boljšo polovico.
 • Za hec podari rožico prijazni sosedi ali pa se spomni na svojo babico. Majhne pozornosti delajo čudeže.

Kaj boš letos za maškare?

Dovolj časa še imaš, da si letos omisliš čisto poseben kostum!

Lahko si ga izdelaš sama ali pa z zanimivimi dodatki dopolniš kupljenega.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri