Betontanc & The Original Tempo: Avdicija za življenje

Predstava Avdicija za življenje je po soprodukcijah z nizozemsko skupino Jonghollandia (2005), latvijskim kolektivom Umka.Lv (2006), francoskim bendom Ez3kiel (2008) in Narodnim pozorištem v Beogradu (2009) že peta velika mednarodna soprodukcija skupine Betontanc pod okriljem zavoda Bunker.

Betontanc & The Original Tempo: Avdicija za življenje (foto: promo) promo
5. 6. 2012

Tokratna predstava pa se vendarle zdi bolj oddaljena, bolj eksotična in še bolj osebna.

Avdicija za življenje je preplet različnih umetniških slogov, srečanje umetniških tradicij, kompromis dveh vizij in preostanek izgubljenega v prevodu. Če je Betontanc vzniknil iz surovega betona in kot izrazno sredstvo uporabil gib, je The Original Tempo izstopil iz ekrana in gledalca nagovoril s kontaktno improvizacijo.

Betontanc v Sloveniji že ima status uveljavljenega gibalno-plesnega kolektiva z več kot dvajsetletno zgodovino, medtem ko je The Original Tempo na japonske odrske deske kot tajfun udaril leta 2002 in od takrat porušil mnoge uveljavljene performativne norme in postavljal nove standarde uprizarjanja.

Japonsko-slovenska koprodukcija o tanki liniji med življenjem in smrtjo bo na sporedu:

  • 8. in 9. junij ob 20.00, v Lutkovnem gledališču Maribor
  • 11. – 15. junij ob 21.00, Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Ljubljana

Več o predstavi si lahko prebereš na spletni strani bunker.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri