Beremo s srcem

Medtem ko velika večina otrok lahko izbira katere knjige bo prebirala, je izbira za slepe in slabovidne otroke omejena.

30. 6. 2010

Ti otroci namreč lahko prebirajo le knjige v Braillovi pisavi ali prisluhnejo zvočnim knjigam.

Bela pot za vse otroke

V Ljubljanskih mlekarnah so zato v sodelovanju z založbo Kres izdali slikanico Bela pot, ki na poučen in enostaven način govori o poti mleka od krave do mlečnih izdelkov.

Ker si v Ljubljanskih mlekarnah želijo, da bi Bela pot vodila do vseh otrok, bodo z deležem od prodaje knjig izdali knjigo za slepe in slabovidne otroke.

Simpatična knjiga ima tako poleg izobraževalnega tudi dobrodelno poslanstvo:

  • z deležem od prodaje knjig bodo namreč izdali zvočne knjige in tipkane v Braillovi pisavi za slepe in slabovidne otroke.

Dobrodelna akcija bo potekala vse leto in se zaključila 23. aprila 2011, ko bo Ljubljana še zadnji dan svetovna prestolnica knjige.

Knjige so že na voljo po knjigarnah po Sloveniji in tudi v knjigarni založbe Kres, ki se nahaja v Ljubljani ob vzpenjači na Ljubljanski grad.

Izobraževalna nota knjige

S selitvijo prebivalstva iz dežele v mesta, se vse več otrok danes vse manj srečuje z življenjem na kmetiji in z domačimi živalmi. Slikanica Bela pot na enostaven, slikovit in izobraževalni nacin otrokom razlaga od kod pride mleko, kako potuje in kako se v mlekarnah izdelujejo različni mlečni izdelki, da jih lika iz slikanice, Tina in Tinček, in vsi otroci, s svojimi starši lahko kupijo v trgovini.

Spodbujajo bralno kulturo

Izdajatelji slikanice Bela pot želijo na ta način prispevati tudi k bralni kulturi ter širiti knjižno in književno kulturo med otroki in mladino.

Želijo si, da bi čim več otrok in mladih rado bralo. To je namreč izjemnega pomena za njihov razvoj in izobraževanje, razvoj njihovega fantazijskega sveta. Branje vzpodbuja razmišljanje in ustvarjalnost in nam pomaga pri uveljavljanju lastnega jezika in kulture. Zato je pomembno, da se otrok v svojem življenju že zelo zgodaj seznani s knjigo in, da branje postane del njegovega življenja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri