Barney - papiga s karakterjem

Nenavadno zgovorna papiga, ki je nekoč celo v župnika siknila ‘f*** off’, je na nesrečo njenega lastnika zdaj začela učiti kletvic še druge ptice ...

9. 4. 2008

Papagaja s posebno nabritim jezičkom, ki sliši na ime Barney, so poskušali pred časom celo prevzgojiti, a je že postalo jasno, da strokovnjaku za govor veliki podvig ni uspel.

Ne sme več v javnost

7-letni Barney je s svojim ‘neprimernim’ vedenjem povzročil že kar nekaj zadrege svojemu lastniku, škandal vseh škandalov pa se je zgodil, ko je brezkompromisno ozmerjal županjo, lokalnega vikarja in dva policista, ki so bili na obisku v warwickshirskem živalskem rezervatu. Potem, ko jih je vse po vrsti sočno ‘sfakofiral’ in nato poslal ‘k vragu’, so lastniku prepovedali, da se z ‘nevzgojeno’ papigo še kdaj pojavi v javnosti.

Nenavadni trio

No, da pa bi bila zadeva zdaj še hujša, je nepoboljšljivi papagaj svojega obscenega besednjaka začel učiti še dve drugi papigi – in kaže, da sta oba, papiga Sam in Charlie, nadvse ‘hvaležna’ učenca.

So pa ti učljivi papagaji do konca zbegali tudi strokovnjaka za papige, Roba Harveya:

“Papige se običajno naučijo govoriti od svojih lastnikov in govorico uporabljajo za to, da od njih pritegnejo pozornost. Vendar, da bi se papige učile govoriti druga od druge? Tega pa še nisem slišal!”

Bo zdržal še 60 let?

Barneyev lastnik Geoff Grewcock je povedal: “Včasih, ko pridem domov, se mi zdi, kot da sem prišel na obisk h kakšnim starim mornarjem, toliko sočnih besed dobim v pozdrav. Spet drugič pa pričnejo z zmerjanjem iz čistega miru: sedijo in zmerjajo kar drug drugega! To je res neverjetno! In če samo pomislim, da papagaji živijo tudi do 70 let ...”

In še to: Menda ima pernati trio trenutno najraje besede:' ‘f*** off', 'b*****ks' in 't**s' (op. besed na tem mestu ne bomo prevajali, a verjetno že slutiš, za kaj gre, ne?).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri