Argentinka, ki je začarala nizozemskega princa!

Maxima se je zdela kot rojena za kraljico. Njen modni stil je nezmotljiv in vedno je njena podoba dodelana do zadnje podrobnosti. Nato pa si nadene še tisti svoj nasmeh, v katerega se je Willem-Alexander tudi zaljubil. Tudi sam je namreč vročekrven in latinska lepotica mu je kot pisana na kožo. Par, ki je res utelešenje popolne ljubezni.

20. 10. 2013

Pisalo se je leto 1999, ko je Maxima Zorreguieta v Sevilli srečala moškega, ki je postal njen mož.

To je bil nizozemski kralj, takrat še princ, Willem-Alexander. Argentinska finančna svetovalka je slišala, da bo na zabavi tudi skrivnost­ni predstavnik enega od evropskih kraljevih dvorov, a se ji niti sanjalo ni, kdo ...

Ko se je Maxima odpravljala na zabavo, se ji niti sanjalo ni, da se bo njeno življenje zasukalo v povsem drugo smer. Ko je tam spoznala Willema-Alexandra, ni šlo za ljubezen na prvi pogled, pravzaprav ji je bil moški le simpatičen in nič več. On pa ima drugačno zgodbo. Maxima je takoj pritegnila njegovo pozornost in pozneje si je ni mogel izbiti iz glave. Ker je v tistem času simpatična Argentinka delala v New Yorku za Deutsche Bank, se je princ odpravil kar čez lužo. Maxima pa je pozmneje priznala, da je pozabila, kakšen sploh Alexander, kakor ga od nekdaj kliče, je. On nje zagotovo ni pozabil.

Usodna ženska

Maxima je hčerka premožnega veleposestnika Jorgea Zorreguiete in Marie de Carmer Cerruti, ki je rojena v Buenos Airesu. Ker je hodila v angleške šole, zelo dobro govori oba jezika. Pozneje je končala študij ekonomije. Svetovno javnost je pritegnila avgusta 1999, ko se je prvič javno pokazala ob Willemu-Alexandru. Čeprav sta takrat bila že resen par, je pred starši skrivala njegovo identiteto. "Nekaj časa sem se izogibala odgovoru, kdo Alexander sploh je, potem pa sem morala enostavno reči, da je moj fant nizozemski princ ..." danes v smehu pravi Maxima. Težava je nastopila, ko je prišla na dan preteklost njenega očeta, saj je bil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja minister v vladi generala Videla. Odgovoren je bil za umore in izginotja političnih nasprotnikov. Z vprašanjem, ali je njegova hči lahko bodoča nizozemska kraljica, se je ukvarjal celo parlament. Nekateri poslanci so namigovali, da bi se moral Willem-Alexander v primeru poroke z njo odpovedati prestolu. Princ je dal vsem jasno vedeti, da bi to tudi brez oklevanja storil. 

No, na koncu so našli salomonsko rešitev, in sicer se je princ lahko poročil in obdržal prinčevski naslov, s tem, da njen oče ne pride na poroko, ki je bila 2. 2. 2002. No, Nizozemci so vedno nasmejano Maximo takoj sprejeli za svojo in postala je izjemno priljub­ljena.

Temna preteklost

"Kot hčerki mi je zelo težko, da na najlepši dan v življenju ob meni ne bo očeta," je odkrito dejala ob svojem prvem javnem nastopanju pred novinarji. "A tako pač je in povsem razumem, zakaj ne sme biti tu, in to tudi sprejemam," je še dodala in se s tem samo še bolj prikupila ljudstvu. Namesto da bi razmišljala o tem, kako pogreša očeta, se je raje osredotočila na lastno srečo in je uživala dan, ko je dahnila da svojemu usod­nemu moškemu, ki ga je po naključju srečala na neki zabavi.

"Ko bova v cerkvi, si bova rekla, to je najin dan. In zase vem, da ne bom videla nikogar drugega kot Alexandra," je takrat dejala Maxima.

Srečen par

To, da je Maxima postala nizozemska princesa, ki ima dve državljanstvi, argentinsko in nizozemsko, še ne pomeni, da je izgubila svojo identiteto.

"V meni je latinska kri, in to bo ostalo za vedno tako. Rada plešem, pojem in se smejim ..." je odkrita danes že kraljica. Na vprašanje, ali je tudi Alexander tako živahen, se samo smeji. "Ja, rad se zabava, le pretirano dober plesalec ni. Z boki ne zna migati," se smeji. No, Alexander je zelo srečen, da je njegova žena, čeprav je postala članica kraljevega dvora, ostala z nogami trdno na tleh.

"Upal sem, da se ne bo spremenila, in res se ni. Zaljubil sem se v spontano žensko, ki je zelo zanimiva in hkrati neizmerno nežna ter prijazna.

"Zanjo ni bilo in niti ne bo vedno lahko, a verjamem, da se ne bo spremenila in bo vedno ostala tista ženska, ki me je očarala," pravi kralj.

In potem se je zgodilo, da je Maxima postala še bolj popularna. Šestnajst mesecev po poroki je par naznanil, da pričakuje svojega prvega otroka.

"Ne morem povedati, kako zelo srečna sem," je dejala v nekem intervjuju. Njun prvi otrok, princesa Catharina-Amalia, je prišla na svet 7. decembra 2003. Sledila ji je princesa Alexia Juliana, julija 2005, in še princesa Ariana, aprila 2007. In ko je 30. aprila letos kraljica Beatrix naznanila, da se bo umaknila s prestola ter ga prepustila svojemu najstarejšemu sinu Willemu-Alexandru, so bili Nizozemci nadvse veseli in navdušeni. Zdaj jim vlada mlada, srečna družina, polna ljubezni. Vse kaže na pravljico s srečnim koncem.

Princ na belem konju je našel svojo princeso in jo bo ljubil do konca svojih dni ...

nizozemska-kraljeva

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri