Animateka

Ljubljano bo v tem tednu obiskalo skoraj 400 animiranih filmov, danes se namreč začenja že šesti Mednarodni festival animiranega filma Animateka.

7. 12. 2009

Letošnja Animateka se bo s središčem v Kinodvoru odvijala do 13. decembra, na njej pa se bo predstavilo okoli 400 filmov, med njimi kar šest celovečernih. Poleg tega pa bo letos pester tudi spremljevalni program – čakajo te tri likovne razstave in dva avdio-vizualna koncerta.

Oglej si:

  • razstavo Mattija Hagelberga v Kinodvoru,
  • razstavo Katje Tukiainen v KUDu France Prešeren,
  • razstavo risb in lutk uspešne slovenske ustvarjalke animiranih filmov Špele Čadež v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC).

Pojdi poslušat:

  • koncert glasbene skupine Katalena (rezerviraj si termin v sredo, 9. decembra zvečer!), ki ga ob spremljavi animiranih vizualnih ozadij pripravlja v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.
  • avdio-vizualni koncert Deceiving Light, ki ga bodo pripravili Portugalec Eduardo Raon na električni harfi s tandemom nejaaka in Luko Umkom (vizualije) v Kinu Šiška; kot dodatek k temu koncertu pa bosta z avdio-vizualnim Projekt MonoPoly nadaljevala Some1Else in Oknai.

Pestro bo

Poleg tradicionalnega Tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope, Tekmovalnega mednarodnega otroškega programa Slon in programa Svetovni jagodni izbor, se Animateka letos posveča retrospektivi stop-motion animiranega filma ter osredotoča na finski animirani in kratki film … preveri na www.animateka.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri