"Raje imam, da me predstavijo kot Anamario, in ne kot dekle Luke Dončića." (iskren INTERVJU z najbolj KUL punco ta hip)

Za vsakim uspešnim moškim stoji še bolj uspešna ženska, praviš? Če poznaš Anamario Goltes, potem se s tem zagotovo strinjaš, in če je ne, te bomo o tem še prepričale. 

"Raje imam, da me predstavijo kot Anamario, in ne kot dekle Luke Dončića." (iskren INTERVJU z najbolj KUL punco ta hip) (foto: Luka Svetlič) Luka Svetlič
21. 10. 2019

Kot dekle Luke Dončića je morala pokazati veliko. In ko je še pred 20. rojstnim dnem osvojila srca oboževalcev in blagovnih znamk po vsem sveta, je utišala vse, ki so kdajkoli dvomili o njej.

Videti je, da ima vse, ampak Anamaria Goltes si želi še več.

Cosmopolitan Slovenija v tem mesecu praznuje, spomladi pa si 21. rojstni dan praznovala ti. Je bilo divje?

Bilo je lepo. Najprej sem praznovala z družino, naslednji dan pa še s prijatelji in bilo je res fino. Priložnosti za praznovanja vedno izkoristim, kolikor se le da, saj toliko potujem, da jih res ni veliko. In to smo zagotovo dobro izkoristili.

Kako pa se počutiš v središču pozornosti?

Super, kot bi se verjetno vsako dekle. (smeh) Mislim pa, da moraš v takšnih trenutkih znati svoje občutke nadzorovati in biti prizemljen. Da se moraš znati pogovarjati in ljudem prisluhniti v vsakem trenutku. Tako na dogodkih in ob posebnih priložnostih kot tudi v vsakdanjem življenju.

Z Luko sta par postala že kot najstnika. Je bilo zaradi tega težje najti svoj glas na svoji poti?

Vedno imam raje, da me predstavijo kot Anamario, in ne kot dekle Luke Dončića. Zato tudi pridno študiram in stopam po svoji poti. Moj cilj ni biti le žena uspešnega moškega, rada bi postala uspešna poslovna ženska. Rada imam svoje cilje v življenju in vedno težim k postavljanju novih.

Mislim, da se lahko v tem svetu zelo hitro izgubiš, zato se mi zdi pomembno, da se vsak dan posvečamo sebi. Da uresničujemo svoje želje, cilje, da smo srečni sami s sabo. Samo ko je človek srečen sam, je lahko dober otrok, partner, prijatelj … Mislim, da to na koncu največ šteje.

S čim te je Luka osvojil?

Z mladostno in igrivo energijo. Zame je bilo takrat to nekaj novega, svežega … Prepričal me je kot celotni komplet. Ko sva se spoznala, sem bila stara 12 ali 13 let, bil je manjši od mene, tako da lahko rečem, da višina in mišičasto telo pri meni nista tako pomembna. (smeh) Vse, kar me je takrat pritegnilo na njem, me še danes. Preprosto zanimiva osebnost je.

Kaj pa tvoji svetli lasje, višina, lepota … Ti je bilo zaradi tega na tvoji poti prizaneseno ali ravno nasprotno?

Po eni stani mi je bilo zaradi tega zagotovo lažje. Lepa podoba ti v svetu lahko pomaga v marsikateri situaciji. Je pa tudi res, da je mitov in stereotipov o lepih svetlolaskah veliko, čeprav jih številne uspešne lepotice vsak dan postavljajo na laž.

Nikomur ni uspelo čez noč. Kaj pa je bila tvoja največja žrtev, da si danes tu, kjer si?

Zagotovo je to selitev v Ameriko. Zakaj? Ker je bil to zame čisto nov kraj, srečala sem nove obraze, nepoznano kulturo, tam je bil povsem nov način razmišljanja … vse je bilo zame novo. Najprej sem morala osvojiti mesto, najti dobre trgovine s hrano, dobre telovadnice, navezati nove stike in najti ljudi, s katerimi se lahko pogovarjam. (smeh)

V zadnjem letu dni sem osebnostno zelo zrasla, dobila sem nov pogled na svet. Opazila sem tudi, da zdaj drugače rešujem težave. Ker je Luka večino časa na treningih, sem namreč veliko sama. Enostavno sem se morala naučiti živeti sama s sabo.

Selitev v Ameriko je tudi tebi ponudila nove poslovne priložnosti. Kaj pripravljaš na drugi strani luže? Kaj je tam tvoja strast?

Letos sem podpisala pogodbo z eno od najboljših modnih agencij v Dallasu in naslednje leto tam začnem delati. Tega se že zelo veselim, čeprav bo to spet nekaj čisto novega zame. Trg je drugačen kot v Sloveniji, povpraševanje je gotovo veliko večje, večja pa je tudi konkurenca.

Opiši nam, kako je videti tvoj povprečni dan tam?

Zjutraj si najprej pripravim zajtrk, potem pa se začne delo za faks, ker je v Sloveniji takrat ura ravno toliko, da so profesorji še v pisarni in mi lahko odgovorijo na elektronska sporočila. Lotim se oddaje poročil in seminarskih nalog, ki jih je kar veliko.

Pozneje skuham kosilo, običajno sledi kakšna kavica s prijateljico, vsak dan se potrudim, da svojega psa Huga odpeljem v pasji park, kjer neznansko uživa, zvečer pa telovadim. Svoje dneve rada zaključim s kakšno umirjeno dejavnostjo.

Pa že razmišljaš, da bi ustanovila svoje podjetje?

Že kar nekaj časa se ukvarjam s tem, da bi ustanovila svoje podjetje, in kmalu bom lahko razkrila, s čim se bo podjetje ukvarjalo. Lahko izdam, da sem vanj vložila srce in dušo, zato iskreno upam, da bodo s ponudbo zadovoljna tudi dekleta.

Kakšna punca si v poslu in kakšna v razmerju?

V poslu sem zelo premišljena in pretehtam vsako možnost ter se na podlagi tega odločim za delo. V razmerju pa sem zelo pomirjena. Ko naletim na težave, sem mirna. Raje desetkrat zadiham, stopim korak nazaj in pogledam na situacijo z druge perspektive. Mislim, da sem bolj razumevajoča in čustvena kot v poslu. V vsakem primeru pa se zelo nerada prerekam.

Katero vlogo pa si v življenju najbolj in najprej želiš igrati?

Poleg vloge uspešne poslovne ženske si želim, da bi se mi nova vrata čim prej začela odpirati tudi v svetu mode, saj je moja želja priti na naslovnico revije Sports Illustrated.

Tvoja mami je močna ženska ...

Nedvomno. Zdaj, ko tudi sama skrbim za svoj dom, vidim, koliko energije in volje je vložila v to, da se imamo kot družina lepo. Poleg tega, da je imela redno službo in otroke, je vedno vse naredila z lahkoto. Moja mami je res občudovanja vredna ženska, in tudi sama si želim, da bi bila nekega dne takšna.

Kaj pa Lukova mami in babica? Ko vas tako gledamo skupaj na tekmah in prireditvah, ste videti kot prave šefinje. Kot da skupaj lahko osvojite svet.

Res je. Vse tri smo vedno tam zato, da podpremo Luko na njegovi poti. Da se z njim veselimo njegovih uspehov. Vse tri ga imamo neizmerno rade in to, da mu stojimo ob strani in mu tako izkazujemo ljubezen, se nam zdi zelo pomembno.

Je na tvojem seznamu želja ostalo še kaj, česar nisi uresničila?

Moj seznam želja je kar dolg in moji cilji so visoki. V prihodnjem letu želim diplomirati in se nato posvetiti svoji karieri in svojim projektom. V prihodnosti si želim biti uspešna manekenka in poslovna ženska, predvsem pa dobra mama.

Kako pa bi v polnoletnost pospremila Cosmo in kaj bi mu zaželela?

Cosmopolitanu želim, da Slovenke še naprej vsak mesec razveseljuje s tako dobrimi vsebinami ter da bi njegova ekipa še naprej ostala tako super, kot je. Želim mu še več bralk, še več všečkov in da bi še naprej podpiral ideje deklet, kot sem jaz.

Cosmo kviz

Kličejo me tudi: Ana, Anči, lubi

Nazadnje sem googlala: Recept za tzatziki.

Zadnji SMS, ki sem ga prejela, je: "Tisti suši včeraj je bil res dober." Poslala pa ga je moja najboljša prijateljica.

Zadnji, ki sem ga napisala:😂

Namenjen je bil: Luki

Najljubši del mojega telesa so: Ustnice

Ker: Sem vesela, da jih je narava tako lepo oblikovala, kot jih je. Mislim, da so lepe ustnice v zadnjem času postale lepotni ideal, k kateremu stremi veliko deklet.

Najbolj seksi pesem vseh časov: Maluma - Mala Mía

Prisluhni ji tukaj:

Pripravila: Kaja Berlot

Fotografije: Luka Svetic

Preberi še: Uau!! Špela Grošelj se je poslovila od svojih dolgih las (in izgleda FAN-TAS-TIČ-NO!)

Priporočamo tudi: HOROSKOP: Ženske, rojene v teh 3 znamenjih, bodo v 2020 NAJSREČNEJŠE