'Ali si MLADOPOROČENCI želijo DENAR za POROČNO darilo?' (razkriva MLADA nevesta)

Tvoji mami ne bi bilo všeč, tvoji prijateljici pa mogoče ...

'Ali si MLADOPOROČENCI želijo DENAR za POROČNO darilo?' (razkriva MLADA nevesta) (foto: Getty Images Getty Images) Getty Images Getty Images
12. 5. 2020

ZA

Kdo se ne razveseli denarja?

Poročila sem se pred dobrim letom dni in iz izkušenj lahko povem, da poroka pomeni več stvari. Vključuje izbiro primerne organizacije, ki ti bo omogočila dolgo pričakovano pravljico, sestavljanje seznama gostov, iskanje čevljev, ki ti ne bodo v spomin pustili le nehvaležnih žuljev, in ne nazadnje še odločitev za obleko ter vse, kar spada zraven, da boš zares prečudovita.

Ker načrtovanje poroke zahteva res ogromno obveznosti, si nisem želela, da bi si glavo belila še z vprašanji svatov, ki so me ob vsakem srečanju spraševali le, kaj si želim za poročno darilo.

S takrat še zaročencem sva se raje dogovorila, da se pošaliva in na vabilo napiševa: "Opozarjava tudi, da je miza za odlaganje daril izjemno majhna, kar pomeni, da se nanjo lahko odložijo le kuverte." Vem, da je nekatere bližnje to zelo zmotilo, saj bi mi babica najverjetneje veliko raje izvezla namizni prt kot izročila pusto kuverto. Razmišljala sem drugače.

Ker sem jaz nevesta, bom denarja bolj vesela. Porcelanast pribor me zagotovo ne more odpeljati na sanjsko poročno potovanje.

Če se ti zdi denar neoseben in nekaj, kar pač podariš, če nimaš drugih idej, naj ti povem, da je izredno priročen. Mladoporočenca si lahko z njim postavita temelje na svoji poti in si z njim uresničita marsikatero željo. Čeprav je to nova sedežna, bo vsaj takšna, kakršno si resnično želita!

- Julija, 28 let

PROTI

To RES ni v redu!

Nekateri pravijo, da sem staromodna, ampak povedati moram, da v mojih očeh denar v nobenem primeru ni primerno darilo. Čeprav denar podariš kot poročno darilo, lahko to prevedemo v: "V bistvu res nisem imela idej za tvoje darilo, zato sem ti prinesla kuverto, na katero sem napisala osladno voščilo in … to je to!"

Ob takšnem velikem dogodku gre za zavedanje, da tvoja prijateljica ali prijatelj stopa na novo, pomembno pot v svojem življenju, zato je prav, da si vesela, ker si del tega. Veš, s čim izkažeš to hvaležnost? Z denarjem zagotovo ne!

Preveč je neosebno in prepričana sem, da se lahko bolj potrudiš. Včasih norimo po nakupovalnih centrih in iščemo tisto popolno darilo, vse, kar je treba storiti, pa je to, da se ustavimo, zadihamo in pomislimo, s kakšnim darilom bomo poskrbeli za lep spomin in prijetno presenečenje.

Sprehod skozi tehnični oddelek z nepogrešljivimi gospodinjskimi aparati, razvijanje fotografij in hkrati obujanje spominov na mladostne dni, ki jih lahko dopišeš ob fotografijo, ko jo prilepiš v doma izdelan album, degustacija vina ali pa dragocena penina, ki ji dodaš dva kozarca. Preveč dela in skrbi? Mogoče.

Ampak zagotovo si že kupila tisto rdečo obleko, ki si si jo tri meseca ogledovala v izložbi, se naročila k frizerju, na manikiro in verjetno se ne zmotim niti, če rečem, da si si rezervirala tudi depilacijo. Torej, zakaj vsaj pol toliko truda ne vložiš tudi v darilo?

- Hana, 31 let

Po Predlogi Priredila Živa Avžner,

Fotografije: Getty Images

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri