After taxi – varno in brezplačno zdaj tudi po torkovi zabavi!

Slovensko Združenje za zmanjševanje škodljivih posledic drog – DrogArt od aprila 2010 izvaja preventivni program After taxi, katerega glavni namen je s pomočjo subvencioniranih taksi prevozov mlade med 16. in 30. letom odvrniti od vožnje v alkoholiziranem stanju ter tako zmanjšati število prometnih nesreč zaradi alkohola.

5. 3. 2012

S projektom osveščajo voznike in potnike o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola ter mlade spodbujajo k odgovornemu načrtovanju zabave in povratka domov.

After taxi, ki omogoča imetnikom kuponov brezplačno, predvsem pa varno pot z zabave, je v letu 2011 opravil 1690 varnih voženj.

After taxi po novem vozi tudi ob sredah, kupone lahko tako mladi unovčijo vsak teden od srede do nedelje med polnočjo in 7.00 zjutraj pri taksi službi, ki je izvajalka After taxi storitev (Ljubljana: Taxi Rondo, Maribor: Mikro taxi, Obala: Taxi Srečko).

Razdeljevanje brezplačnih kuponov v vrednosti 20 € začnemo v ponedeljek, 5. marca, kuponi pa veljajo vključno do 30. septembra 2012.

Mladi med 16. in 30. letom lahko po predhodni prijavi na www.aftertaxi.si kupone prevzamejo z osebnim dokumentom v eni od naštetih info točk: DrogArt (Prečna ulica 6, Ljubljana), Infopeka (Trg revolucije 9, Maribor) ali PINA (Kidričeva ulica 43, Koper), v Ljubljani pa lahko mladi kupone prevzamejo še DRUGIČ in sicer za doplačilo polovične vrednosti kuponov (torej 10€).

Projekt After taxi je v sodelovanju s Kjesitaksi – mobilnim iskalcem taksijev, mladim še bolj blizu, saj lahko preko telefona izberejo in pokličejo najbližji taxi, v času trajanja akcije pa so na zemljevidu aktivna vozila, označena z ikono After taxi (več na www.kjesitaxi.com).