adidas s šolo teka pod vodstvom Blaža Strožerja

V začetku aprila se začenja adidasova brezplačna šola teka, ki bo začetnikom in naprednim tekačem omogočila edinstveno možnost priprave na ljubljanski maraton pod strokovnim nadzorom trenerja.

13. 3. 2012

60 udeležencev v Ljubljani in 30 v Celju bo tako enkrat tedensko pililo svoj tekaški korak v naravi in na urbanih površinah ter se izobraževalo na področju primerne opreme, obutve in pravilne prehrane.

V adidasovi šoli teka, ki bo zaživela v začetku aprila, bodo začetniki in napredni tekači na profesionalnih treningih premagovali kilometre do končnega cilja – ljubljanskega maratona.

Za motivacijo bo poskrbel trener Blaž Strožer, ki se projekta loteva z veliko navdušenja:

"Šola bo, poleg kondicijskega treninga, namenjena tudi poučevanju osnov teka, informiranju o pripravah na tekaške dogodke in pravilni prehrani za aktivno življenje. Predvsem si želim, da bi vsi udeleženci šole tek sprejeli kot prijeten način sproščanja," še dodaja kondicijski trener z ljubljanske Fakultete za šport, ki bo poleg treninga tekačem pripravil še celotedenski program individualnih treningov.

adidas je za udeležence pripravil tudi številna presenečenja in kupone, ki jih bodo lahko izkoristili v prodajalnah Tomas Sporta.

Tekaški navdušenci se šoli teka lahko pridružijo do 28. marca s prijavo na e-mail naslov: slovenija.info@adidas.com.