9 tvojih erogenih con, ki jih morata OBVEZNO oba (s)poznati! (vse o seksualnem užitku)

Sploh veš, da je tvoje celotno telo polno orgazmičnih priložnosti?

9 tvojih erogenih con, ki jih morata OBVEZNO oba (s)poznati! (vse o seksualnem užitku) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2018

Posejano je z raznolikimi občutljivimi točkami, ki ob dotiku možganom pošiljajo same fletne informacije, kar te posledično vodi do vzburjenja. Če si v glavi že naravnana na frekvenco poželjivosti, lahko tvoj dragi samo s prsti poišče nekaj teh točk in je – če si lahko dovolimo malce bolj gostilniško analogijo – tvoja klet že poplavljena.

(Saj veš, o čem govorimo.)

Še več, obstajajo poročila, da lahko pravilna stimulacija točk na vratu ali prstih na nogah žensko vodi vse do orgazma.

Tu je torej zemljevid za odkrivanje tvojih glavnih točk seksualnega užitka:

1. Za koleni

Pogosto spregledana točka, ki si le želi, da bi jo nekdo nežno pobožal ali lahkotno pogladil. Je pa to tudi zelo žgečkljivo mesto, zato previdno, da mu z nenadnim trzljajem ne izbiješ sekalcev.

2. Ščegetavček

Ščegetavček je dom 8000 senzoričnih živčnih končičev, ki se raztezajo po vsem spolovilu in je s tem epicenter najboljših ženskih orgazmov. Poskusi naj premike s prsti gor-in-dol na zunanji točki ščegetavčka, lahko pa izbere tudi bolj posredno stimulacijo z nežnim drgnjenjem sramnih ustnic.

3. Vagina

Seksualni standard, torej. Ko gre njegov P v tvojo V. In če se posreči, zadane točko G, polno živčnih končičev. A le 18 odstotkov žensk naj bi orgazem doživelo zgolj z vaginalno penetracijo. Bolj učinkovito bo, če bo vstopil s prstom in dražil točko s premikom prsta, kot da bi nakazoval ‘pridi sem’, medtem ko bo z drugo roko rahlo pritiskal na tvoj trebuh.

4. Stopala

Stopala ne ponujajo vsem ženskam enakih občutkov, kadar jim jih nekdo masira, čohlja ali celo obdeluje s poljubi. Lahkotna masaža je najbolj varna pot, ob sesanju prstov na nogah pa v možganih zasveti oddelek, ki je sicer povezan z genitalijami. Zato toliko ljudi rade volje prepusti svoje noge v obdelavo.

5. Bradavičke

Z rahlim obračanjem in sesanjem nabreknejo, kar v možganih prižge centre za užitek na enak način, kot se to zgodi pri genitalni stimulaciji. Igranje z bradavičkami obenem povzroča vaginalno krčenje, ki pomaga doseči orgazem.

6. Prsni koš

Celoten prsni koš? Se sliši nekoliko čudaško, kajne? A če gre verjeti duhovnim gurujem, dostopanje do energije v srčnem centru, torej prav na sredini prsnega koša, omogoča celostno sproščanje. Med seksom se tako izmenično prijemaj za mednožje in prsni koš, pri vdihu pa si zamisli, da svojo energijo iz genitalij vlečeš proti prsnemu košu. To sprosti val užitka in vodi do tesnejše povezanosti s partnerjem.

7. Možgani

Tvoj največji organ za seks. Domišljija igra pomembno vlogo pri kvaliteti seksa, a pomembno je razumeti, kako jo pravilno stimulirati. Seksi pogovori, igranje domišljijskih vlog ali pa le branje kakšne vroče zgodbe za odrasle.

8. Zapestje

Tanka koža na notranji strani zapestja je za številne zelo občutljiv del telesa. Naj partner pristopi z nežnimi poljubi ali rahlim vezanjem s svilenim šalom za predigro.

9. Ušesa

Zelo občutljiva erogena cona, ki naj se jo dotika zelo previdno. Recimo s poljubom ali nežno masažo z blazinicami prstov.

Po predlogi JULIJE VADNAl prevedel DARJO HRIB

Preberi še: Veš, kako izvedeš seksi nočno srečanje?

Priporočamo tudi: 5 poročnih podrobnosti, ki se moškim najbolj vtisnejo v spomin