Mariah Carey: Bizarna izjava, ki je nikoli ni izrekla

Kako nastajajo govorice in zakaj se nekatere tako trdovratno primejo? Ena takšnih se že nekaj časa drži Mariah Carey ...

27. 5. 2010

Že slišala za nadvse bizarno izjavo pop starlete Mariah Carey:

  • “Kadar koli gledam televizijo in vidim uboge sestradane otroke, si ne morem pomagati, da ne bi jokala. Mislim, želela bi biti tako suhcena, a ne z vsemi tistimi muhami, smrtjo in preostalim.”

Ta njena izjava je skupaj z ‘bušizmi’ drugi slavnih ljudi obkrožila svet in k zaustavljanju govorice ni pomagalo niti, ko se je izkazalo, da Carey tega sploh nikoli ni izjavila (hja, tudi mi se na tem mestu ‘posipamo s pepelom’).

In zakaj smo vsi po vrsti nasedli tej potegavščini? Zakaj nam ni zazvonil notranji alarm?

Ker se nam je očitno zdelo dovolj verjetno, da bi samovšečna diva (za kar očitno imamo Mariah Carey) res lahko izjavila kaj takšnega.

Da govoric, ki najdejo svoje sidrišče v naših siceršnjih prepričanjih (predsodkih), res ni mogoče kar tako zajeziti, priča tudi raziskava iz leta 2007, ki so jo izvedli na univerzi Maryland.

Ta je pokazala, da le trije odsotki Pakistancev verjamejo, da je Al Kaida odgovorna za dogodke 11. septembra. Večina jih očitno enostavno ne more doumeti, da bi Al Kaida, torej muslimani, sploh lahko storili kaj takšnega ...

Več govoricah in zakaj se nekatere hitro širijo tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri