6 znakov, da razmerja morda (še) niso zate

Nekatera dekleta preprosto uživajo v samskem življenju. Želijo živeti po svojih pravilih in brez odgovornosti do drugega. Si tudi ti med njimi?

6 znakov, da razmerja morda (še) niso zate (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2017

Mogoče pogleduješ naokoli, vidiš vse prijateljice in prijatelje v resnih, dolgoletnih razmerjih, in razmišljaš, če bi si morda tudi ti morala omisliti nekaj podobnega, a v tvojih globinah te kljuva dvom.

Čutiš, da nisi v popolnosti predana tej ideji, zato ne veš, če je to sploh prava pot zate. V kolikor se prepoznaš v spodnjih znakih, potem lahko mirno nehaš razmišljati o razmerju – ta korak ti preprosto še ne diši, zato le uživaj samsko življenje brez slabe vesti.

1. Nizka potreba po druženju

Druženje z ljudmi ti sicer čisto ugaja, a v resnici ne potrebuješ njihove bližine, da lahko uživaš.

Zato zate tudi velja, da v svojem življenju ne potrebuješ dodatnega človeka, ki bi moral zapolniti kakšno emocionalno praznino. Si izpopolnjena v svoji ednini in včasih kar malce pozabiš, da bi lahko s kom celo živela. Imaš svoje življenje in v njem uživaš.

2. Nočeš biti v razmerju samo zato, da si v razmerju

Ko ti nekdo omeni, da je fino biti v odnosu že zato, da nisi osamljena ali pa zato, ker je to veliko bolj priročno, le nemo zaviješ z očmi.

To, da se vsi ostali tiščijo v razmerja, se ti nikakor ne zdi dovolj tehten razlog, da bi se tudi sama odločila za ta korak. Verjameš, da ko se zgodi, če se zgodi, boš že vedela, da je to tisto pravo.

Ljubezen

3. Imaš raznolike hobije in zanimanja

Ljubezen ni nekaj, na kar aktivno misliš vsak dan.

Tvoje misli so zaposlene z drugimi stvarmi. Trenutno je tvoja strast usmerjena v izpopolnjevanje lastnega potenciala in nekje v sebi čutiš, da bi te preusmerjanje pozornosti na drugo osebo pri tem mogoče celo oviralo. Srečo črpaš iz raznolikih aktivnosti in ne čutiš, da v svoj vsakdan lahko umestila še romantično navezo.

4. Nezavedno sabotiraš potencialna razmerja

Tu in tam naletiš na kandidata, ki bi znal tvojo pozornost pritegniti na bolj dolgoročen način, potem pa ga nemudoma začneš podrobno analizirati v vsako molekulo njegovega obstoja, dokler ne najdeš desetine razlogov, zakaj on v bistvu sploh ni sprejemljiv kot partner. In tako se prepričaš, da to še zdaleč ni bil tisti pravi in se premakneš naprej.

Znaki, da razmerja (še) niso zate

5. Vajena si stvari početi na svoj način

Všeč ti je, da sama odločaš, kako boš čez dan porabila svoj čas in energijo.

Zato te utrudi že ideja, da bi imela na grbi odgovornost do druge osebe in da bi se bila primorana osredotočati še na njegove potrebe in zahteve.

6. Potrebuješ svobodo

V trenutkih, ki bi te lahko vodili do odnosa, začutiš paniko. Tesnobnost.

Pričneš razmišljati o najbolj črnih scenarijih, po katerih ti v razmerju izgubiš vso svobodo, vse hobije, vse prijatelje, celo svojo identiteto. Ko se drugi pogovarjajo o svojih razmerjih, v njihovih besedah razbereš, da so v bistvu le ujetniki, ki ne znajo pobegniti iz te zadušljive situacije.

Darjo Hrib

Preberi še: TO je razlog, zakaj veliko žensk zanosi decembra

Priporočamo tudi: Iskrena izpoved: Kako je videti življenje s seksualno anoreksijo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri